Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Безопасният лаптоп: Mobile Workstation

Лаптопите са опасни източници на електо-магнитни лъчения, които вредят на биома, на микробиома, на репродуктивната система, на съня, на психиката. 

Опасностите са:

  1. За биома (тъкани и клетки). Източници са електромагнитната индукция в тъканите от безжичните средства за комуникация (WiFi, BT, GPS). Прекият допир с корпус и клавиатура приема тактилни, телесни вибрации, поема микровълнови лъчения.
  2. За микробиома (бактериалният баланс, от който извира имунитета, където се синтезират хормони, витамини). Честотните манипулации не само от безжичните средства за връзка, но и от пулсациите на тактовата честота, електромагнитният писък на компоненти, захранващ блок. Пулсациите на UV светлината от дисплея. 
  3. Репродуктивната система на човек се влияе от микровълновите лъчения, особено ако лаптопът е до или върху корем, гениталии. Лъчения, вибрации, честоти. 
  4. Сънят се нарушава чрез честотно модулираният образ от дисплея (ШИМ), чрез синият спектър на УВ източника, какъвто е всели LED дисплей.  
  5. Влиянието на психиката е комплексно. От изнасиленият микробиом, който отговаря за хормоналния баланс, през стреса и мигрената от пулсациите. Кожата като част от микробиом и нервна система е под напрежение. Нискочестотният шум на компонентите не се долавя на осъзнато слухово ниво, но на неосъзнато атакува нервната система във вид на депресия, паник атаки. изнасилване на менталната обработка идва и при недостатъчна дълбочина на цветовете (под реални 8-bit) и орязан цветови обхват (под 90% SRGB).

Изход няма, има по-малкото зло. Най-малко злият към здравето ни лаптоп е този, проектиран, за тези, които проектират лаптопи, технологии. Това е работната мобилна станция, Mobile Workstation. Особено малко зли към психика и тяло са работните станции до 2012 година. 

Особено силно, удачно, прекрасно конструирана и реализирана е работната станция HP Elitebook (Compaq) 8570w. Истинска находка е ако я намерите с DreamColor (S-IPS) дисплей. Силна като звяр машина е когато е с QM Core i7 процесор и Quadro K2000m. Процесор и видеокарта се надграждат, защото са на отделен слот. истинският адаптер е качествено чудовище с никакви пулсации и добро екраниране (кютюк), батерията е японска. 

Корпусът е три-метален, в магнезиев екзоскелетон, в алуминий и със стоманени компоненти, когато е необходима здравина. Металните плочи и слоеве са така разположени, че на практика, лъчения към тялото и главата на работещ човек няма как да има. Всичко се опознава не с празни приказки, а дела.

 
Никакво лъчение от HP Elitebook 8570w

 

Брутално лъчение от Apple Macbook Pro

 

Жестоко лъчение от Thinkpad Yoga

Към момента серията HP Elitebook Workstation е закрита, точно чрез последният си модел, HP 8570w, както и с големият брат HP 8770w. Но за разлика от другите брендове, HP запазват качеството в приемника на Elitebook, в следващата серия HP Zbook.

HP Zbook 15 G2

Някои модели от ZBook серията нямат пулсации дори на дисплея, те са без ШИМ. HP 8570w има пулсации при под 100% яркост, въпреки че те са на високите 1500Hz, а не на ниските вибрации от 350-400Hz, които водят до главоболие, лош сън, раздразнителност, неадекватност и изглупяване. 

В ценовата ни листа, може да намерите най-добрите работни станции лаптопи, правени някога. HP 8570w, HP ZBook 15 са част от тях. Други отлични модели от този клас са Thinkpad W520, W530, W541, Fujitsu Celsius H730, H760. При DELL някога имаше много добри модели, но това някога бе прекалено отдавна. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни