Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Апокалипсис? Дойде ли времето на DELL Precision T7500?

На лице са глобални войни, на нива, до които нямаме достъп. Електромагнитни, здравни и климатични безумия, които на пръв поглед не са свързани. На пръв поглед.
Пазете спомените си, труда, миналото.
Много е вероятно да има глобален ЕМИ удар и това да форматира всичко в компютъра ви без защита. "Облаците" ще се сринат, и тогава?
Възможно е това да са просто фантазии на психясали от скука пишман-конспиратори. Има един начин да разберем. Поживем-увидим?
А защо да не се застраховаме?

DELL Precision T7500 - рожба на предишната голяма световна криза, възникнал във време, когато светът позволи електромагнитният ад, появиха се разни животински "вируси".
Защо тази мега машина е от стомана, каквато няма и елитен автомобил, екранирана, изчислена електромагнитно по невероятен начин?
Защо такъв феноменален захранващ блок, защитен от токови удари и от ударно изключване на мрежата? 
Защо такава безумна защита и дублиране на дисковата система, чрез SAS контролери и магнитни дискове, с военна изработка, от специални заводи в Тайван и Малайзия (потопени малко по-късно, "случайно")?
Защо тези чудовищни размери и тегло спрямо който и да е друг компютър, създаван някога?

Защо чак такава невероятна схемотехника и специален проект дънна платка, компоненти?

Най-интересният въпрос е:
Кому бе нужен такъв компютър за почти 40 хиляди долара в пълната си комплектация?

И нещо интересно? Защо точно след този апокалиптичен модел, DELL на практика са разтурени, в криза, с много дефекти, саботаж в производството?  

А DELL тогава ни готвеха за края на света, идеята им бе всеки дом да има собствен сървър за да... оцелее, ако...
DELL избързаха с 10 години. Сега е времето за такава машина. Има само два такива модела, в историята DELL Precision T7500 и HP Compaq Z820. DELL и HP имат предшественици на тези модели. Fujitsu също имат свой гигант в Celsius вариант, с два процесора и аналогична ЕМ защита.

Налични при нас, с много процесори, много памет, много мощ. Най-анти-апокалиптичната машина създавана някога. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни