Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Thinkpad Yoga 14 - най-добрият гейм трансформър ултрабук

Лаптопите отдавна се изтъркаха като формат, затова всеки нов смартфон предизвика къде повече вълнение от нов лаптоп. Новите лаптопи, са тънки, със запоен процесор, често и запоен слот за памет, с базова графика. Скука!
Голямо изключение от тази тенденция е Thinkpad Yoga серията на Lenovo. Особено този красавец с отделна видеокарта. Процесор - Core i7-5500U, доста пъргав икономичен процесор и главното чудо на модела - GeForce 840m. Голяма изненада е да се срещне тази никак не слаба карта в трансформър ултрабук.
Топ екстрата на модела, която прави първо впечатление е тачскрийн дисплеят, и то не какъв да е панел, а чуден IPS с много красива картина, FullHD формат. 1920 x 1080 на 14-инча е приказно мека картина. Важно за отбелязване е, че този модел няма ШИМ, пулсации.
Удивителна е конструкцията на Yoga 14, когато разгъвате дисплея назад, бутоните на клавиатурата се прибират навътре, а подсветката ѝ се гаси.
Ултрабук-трансформърът е много стилен, впечатляващ, дизайнерски изпипан. И то напълно в традициите на Thinkpad. При тези тънки линии и компактен корпус има една голяма изненада. Взимайки го в ръце, той тежи... колкото голяма работна станция! Все едно е запълнен с олово.
В което няма нищо лошо, но е някак си необичайно да се прави толкова здрава машина след 2008-ма година (върхът на лаптопстроенето). Вероятно тази 3-та еволюция на модела е поправила паянтовите панти и въобще конструкция на старите Yoga, затова всичко е в масивен метал, неразумно подсилени панти, напомнящи за времената на IBM Thinkpad.
Визуално машината много прилична на Carbon-ите на Lenovo. Но е класи над тях, и като солидност, и като изпълнение. Тук паметта е на отделни слотове, има и дискретна, мощна видеокарта. За мен голяма изненада, че точно Yoga е по-добрата машина спрямо скъпия Carbon. Не, че Yoga са евтини... цената с тази максимална комплектация, FHD IPS + Core i7 + GeForce 840m + 512GB SSD е около 3200лв.
Само най-скъпата модификация на Yoga 14 е с тази чудна видеокарта, NVidia 840m. Резултатът от 3DMark 11 е впечатляващ. Та това е резултатът на Quadro K2100m във върховата Thinkpad работна станция, Thinkpad W540!
С толкова мощ могат да се играят комфортно всички игри, с уточнението, че далеч не на най-високите настройки и не на максималната за машината резолюция. Но кой ултрабук има такава чудовищна графична мощ?
CS: Go се играе много приятно, плавно на тази машина, с над 100fps при средно високи настройки на FullHD резолюция. GTA5 също няма проблем. Тежко изпитание е новият Doom, Witcher 3 също затруднява йогата на по-детайлни настройки. Fortnite се играе без проблеми на високи настройки и резолюция. 
В заключение ще призная, че Yoga 14 е може би единствената съвременна мобилна машина, която ме впечатли. Причина за което са:
  • Уникалният дизайн, конструкция.
  • Невероятно масивния корпус от метал.
  • Приказният тачскрийн дисплей, FullHD, без ШИМ, IPS.
  • Могъщата графика, справяща се с всяка игра.
  • Много тих, хладен, когато не се играят игри, с фантастично ниска консумация.
Предлагаме супер машината на много по-ниска цена от нов, в пълната си прелест, включително и с оригиналния 512GB SSD. Цената - тук.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни