Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

MXM слотът - екстрата за топ машини

Най-честото запитване по мейл или социални мрежи към нас е за възможността на ъпгрейд на лаптоп с по-мощна видеокарта. При някои лаптопи наистина има такава възможност. Но какви лаптопи само - мощни работни станции от най-висок клас. Всякакви потребителски лаптопи, били те и скъпи, от висок игрови клас са лишени от такава възможност.
Голямото предимство на MXM картата е, че дори тя да дефектира, това не води до бракуване на целия лаптоп, а е повод за чуден ъпгрейд с нещо по-добро.
Ще ви покажа няколко супер машини с MXM слот за поставяне на по-нови, по-мощни видеокарти:
Това е лаптоп-изключение, може би единственият бизнес клас лаптоп с наличие на MXM. Възможно най-евтиният модел с тази изключителна екстра.

Един от най-добрите лаптопи на всички времена, HP Elitebook 8770w също е с MXM слот.

HP Compaq 8300 Elite Micro на пръв поглед е скоромен и скучен компютър. Но в него има MXM слот! Единствен по рода си. 

Има и много други топ машини с MXM, може да ги видите в сайта ни - единственото място, където описваме тази екстра за всяка машина.
Има няколко особености, които задължително трябва да знаете за MXM:
  • Рядко някоя машина е отключена за прием на всички MXM видеокарти, от БИОС са разрешени определени модели и от определени производители. При по-старите Alienware са разрешени всички видеокарти, при Thinkpad W701 - само три модела.
  • При един и същ модел на лаптоп е възможно да има модификация с или без MXM.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни