Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Синтетичният индикатор за глобалната криза на компетентност

Истината се познава единствено с личен опит, а знанията се придобиват само чрез практика. Всичко останало е ала-бала. Особено зловредна ала-бала идва от фалшивите авторитети. От хората, които са глупави по рождение, но на база сложна терминология и хартийки, удостоверяващи синтетична компетентност заблуждават себе си и околните.
Примери много: полицаи с лош морал, чийто деца стават престъпници, очни лекари с очила,  затлъстели диетолози, данъчни инспектори, които не биха могли да управляват дори сергия за зеленчуци.
В този материал няма да ви товаря с наука и терминология. Терминологията е създадена да заблуждава хората, че са невежи. Науката е заместник на религията, тя обслужва интереси, като ги прави неразбираеми извън някаква селектирана гилдия.
Ще пиша за Светлината. Светлината, която регулира Живота, храната, Природата, всичко. Ние сме светлинни създания, това е факт. Биологичният ни часовник, сънят, хормоните, метаболизмът, растежът, настроението, менталната кондиция... всичко зависи от добрата светлина.
Светлината е една. Ролята ѝ се осъзнава комплексно, а не на парче. Ограничените авторитети ще ви объркат. И не защото за зли и прости, а защото са програмирани да са ограничени. Според очния доктор, светлината влияе само на очите. Според алерголога, на кожата. Диетолога ще ви изтъкне други нейни проявления. Физикът ще се насочи към сложни абстракции.
Удивително е, но за светлината най-много знае артистът, художника, фотографът. Фотографът е свързващо звено между артист и инженер. А инженерът е човек с комплексен анализ, свързващ теория с практика.
Опознах Светлината чрез практика. Инженер съм, от няколко години се занимавам с фотография. Като търговец, блогър, автор на много публикации имам уникална възможност за обратна връзка. Връзка между това което уча на теория, продавам на практика. Това ми дава уникална възможност, защото както във всеки добър инженерен анализ, получавам обратна връзка за да коригирам несъответствията между теория и практика. Отличен коректор на всичко това е Интернет, социалните мрежи. Където критиците ми не критикуват техниката и анализите, а това че са се разпознали като фалшиви експерти.
От 10 години пиша за Светлината, 9 години предлагам компютърна техника, 7 години - малки серии осветителни тела. Въпреки анализите с най-добрите инструменти и мои методики, които вече ползва цял свят, най-ценна ми е обратната връзка с потребителя на моите стоки. Не толкова стоки, колкото консултантски услуги. Знаете ли, аз съм калпав търговец... вместо да пробутам скъп монитор за 700лв., най-често предлага стар, но възможно най-малко вреден модел за 200лв.
Удоволствието от моята работа не идва от парите. А от добрата обратна връзка. Хиляди хора, които работят по-комфортно, по-малко се уморяват, децата им се чувстват по-добре.
Разбира се, всеки може да чете много публикации, много ала-бала научни и маркетингови материали. Дори може и да разбира за какво става реч в тях. Ако е на много високо ниво пък, може да осъзнае че винаги става реч за налагане на корпоративни интереси чрез поръчкови изследвания.
Преди 10 години моите анализи за светлината, пулсациите, броят на цветовете се третираха от учените като глупост. Сега, през 2017г. те се потвърждават от нови изследвания за мелатонина, LED спектъра, пулсациите и нервната система, "програмираната" психика. Бил съм прав! Вижте материалите ми - винаги съм бил прав. Грешни са анализите на реномираните учени от преди 10-20 години. Не само грешни, а вредни.
Корпоративните интереси са нищо пред разума. Има един първичен закон... Законът за Запазване на Енергията (ЗЗЕ). Според който всичко добро е в баланс, а балансът при недостиг на нещо е само привиден.
Баланс не се постига с лекарства, нито с козметика. Психичен баланс не се постига с антидепресанти и алкохол. Физическа красота не може да се реализира с пластични операции. Силата не идва от стероиди и добавки. Деловият човек не е такъв заради италианският си костюм. Женствеността не се определя от силиконови цомби. Мъжествеността не се крепи на епилирани крака, бездарни татуировки и синтетични мускули.
Същото е и със Светлината. От 5 вата LED източник няма как да се постигне ефекта на 100 вата истинска лампа. Светлината е проява на реална енергия, а не на синтетична имитация. Слънцето е естествено, там протичат мощни термо-ядрени процеси. Огънят е естествен, чрез окисление се отделя мощна енергия, която има светлинна проява. Лампата с нажежаема жичка е контролиран огън, мощно нагрято тяло. LED светлината е имитация, в нея няма нищо естествено, поради липса на топлинен произход, в нея няма червена съставка.
Един от най-благотворните ефекти на Светлината е усвояването на инфра-червените лъчи от тялото ни, кожата, очите, всичко. Просто постойте на Слънце, отидете на плаж, планина и ще го усетите незабавно. Настроение, здраве, имунна система, всичко се променя към по-добро. Смотано ли ви е в мрачен, зимен ден? Инфра-червената светлина регулира и био-часовника ни, и хормоналния баланс, метаболизъм, храносмилане... някои витамини се синтезират само под влияние на тази топла енергия. Затова в зимен ден, хиляди години нашите предци са оправяли настроението си чрез топлината на огъня. С LED камина това няма как да стане, освен ако не маскирате фалша с друга древна традиция, алкохолът. Но и алкохолът вече е синтетичен.
Някои не особено умни хора се опитват да заклеймят "синята" светлина от LED и други източници. Опитват се да налагат очила, лещи, монитори, операционни системи, които да "редуцират" вредната светлина.
Глупави са и те, и вярващите им! Проблемът не е в наличието на синя светлина, а в липсата на червена, на топла енергия. Хубаво, ще маскирате синята съставка, например чрез филтри и луминофор, но от това топла енергия няма как да дойде. Никой не е по-силен от ЗЗЕ. Филтрите не внасят енергия, напротив, намаляват я.
 
LED, истинският източник е зад маската от фосфор

Мое мнение е, че маскирането на LED светлината в топли нюанси е много по-вредно от това да я виждаме в естествената ѝ природа. Човешкия организъм има защитни реакции и рефлекси, отработени от милиони години еволюция. Ако вижда, усеща заплахата - ще я минимизира или ще избяга от нея. Примери за вредна маскировка са овкусените със захар и сол отвратителни храни. Много близък пример точно за светлината са фалшивите слънчеви очила, без UV филтър или с лош такъв. При лошите затъмнени очила очите пропускат повече светлина, повече вредна UV светлина.
Маскировката в топли нюанси на синтетичната LED светлина е като да стрелят по вас с боядисан в розово AK-47. Всъщност е по-зле, защото ако видите естествено оръжие, ще задействате рефлекси за оцеляване.
Убеден съм, че след по-малко от 10 години LED източниците ще бъдат заклеймени като диващина и ще бъдат заменени от други. Ще се потули истината за вредата им, защото корпорациите трябва да платят огромни обезщетения. Но ще бъдат заменени с по-малко вредни източници. Ще се плащат луди пари за лампи без пулсации, с широк спектър, с ИЧ топлина, регулация на био часовника, адаптация според настроението.
Не е изключено да бъдат реанимирани точно халогенните източници, те нямат алтернатива. Те са най-естествени и за хората, и за животните, растенията. Всъщност в момента халогенните лампи са не само реанимирани, но поради това, че хората усещат благотворното им влияние, се предлагат на 10, че и до 20 пъти по-висока цена от преди 10 години! Забранени са лампите с нажежаема жичка, но са разрешени същите по принцип, спектър, характеристики и консумация лампи в компактен халогенен съд. Картелни споразумения, спекулация, подправени със съвети от фалшиви авторитети.
Няма нужда да сте авторитет в научна област да постигнете познание! Напротив, познание ще постигнете ако не сте фалшив авторитет с диплома от синтетичен университет.
Опитайте секс на парафинова свещ и секс на LED "свещ". Седмица работа на класически монитор с CCFL подсветка и аналогова регулация на яркостта, след което седмица с нов, LED монитор с множество претенции и екстри. Сменете лампите в детската стая с халогенни за две седмици, после върнете енергоспестяващите. Ограничете напълно след здрачаване пулсиращите светлинни източници с прекъснат, студен спектър за няколко дни. И вече сте експерт, имате поле за реален анализ. Никой експерт, лекар, професор няма да бъде на вашето ниво. Защото нивото на практическото познание, чрез сетива и аналитично мислене е много над синтетичната наука.
Мои приятели и клиенти са опитвали всичко това, практиката, не теорията. Всъщност те нямат време да четат теория, за 5 минути им я демонстрирам в офиса. Та разликата след практиката е огромна.
Аз също опитвам много практика и чак след това описвам теория. Съвременната наука е извратена, тя описва теория и плаща на някой за да манипулира практиката. Чрез приказки, научни ала-бализми и съмнителни резултати в синтетична среда.
Малцина са хората в нашата част на Галактиката с такъв достъп до монитори и лаптопи, инструменти и методики за анализ като мен. Винаги се връщам на HP 2035, най-малкото зло. Виждате го и на снимката в началото, но вече не е там... лоша идея е да стои във фронт офиса. Защото постоянно го купува някой, особено някой с вече 5 такива монитора. Удивително е, но има цели фамилии с такива монитори!
В заключение, за съжаление ще спомена нещо апокалиптично. Нашата Цивилизация е в руини, но малцина го виждат. Руините идват от срива на реалната компетентност през миналия век. Постепенно истинските експерти бяха неглижирани (Европа), асимилирани в корпорации (САЩ) или физически заличени (Русия). Сменени с фалшиви, синтетични експерти. Потресаваща реалност е, че професорът по ВИК от университет е кръгла нула като компетентност спрямо практикуващ водопроводчик. Същото е и с доктора, спрямо лековете на баба ви.
Приемам критика на всеки мой материал. Чрез личен, практически опит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни