Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Комисия за защита на потребителите. Храни куче да те лае

 
Комисия за защита на потребителите в България, както и почти всеки друг държавен орган в страната е място за "работа" на служители, издържани от данъците на честните хора. Огромна рядкост там е да работят кадърни хора. От друга страна, за добри работни места едва се намират читави хора, та за държавна служба ли?
В сегашния си вид КЗП е паразитна структура, тя консумира бюджетни средства и вреди на пазара, вместо да го регулира и подобрява. Сульо и Пульо се жалва за какво ли не пред комисията, а тя поради липса на компетентност занимава всеки честен търговец с глупости, обяснения, актови и обжалвания. Преди няколко месеца, двама млади представителя на комисията ми споменаха, че над 90%от жалбите на потребителите са абсолютни глупости. При умерена компетентност КЗП би могла да отсее над половината от тези фалшиви жалби и да спести на бизнеса време за работа.

Говорих за честните търговци. А нечестните, големите, червените барони, мутрокрацията... които изпраха пари и сега предлагат фалшиви, бракувани, некачествени стоки я своите средни, големи и огромни търговски учреждения? Те са недосегаеми, тям всичко е "изрядно", КЗП си трае, за да не яде данъчни, административни, а защо не и физически шамари. Двойни стандарти! Една от главните забележки на Европейската комисия към България. 
Както всяка държавна структура от хиляди години насам, и тази комисия има за цел да си придава важности, да се бори за бюджет, да се разраства и най-вече да симулира дейност.
Опитаха се да симулират дейност и с нас. Но не познаха! Ще ви покажем, че симулациите лесно се разкриват от интелигенти хора, и лесно се осветяват в Интернет.
Първо да кажа, с каква ЦЕЛ е създадена тази комисия, която е хрантутена от данъците на всички ни. Основна нейна идеална цел е да предпази купувача от некачествена, опасна техника, от боклуци, идващи основно от странни извън ЕС.
На практика обаче, точно тази комисия налага тези продукти!
Как? С пълна некадърност и обслужване на интереси не по защита на правата на потребителя, а по хонорари за събиране на глоби по абсурдни обвинения.
Ще отбележа, че има два вида пазари - потребителски и корпоративен. Докато на първия има нужда от регулация, то на корпоративния качеството е толкова високо, че няма нужда да бъде обслужвано от симуланти на държавна заплата. Представете си някаква комисия да защитава правата на шефа на Mercedes Benz при купуване на квантов компютър от IBM... Специално нашата комисия не знае какво е квантов компютър. То и стандартния за тях е просто кутия с някакви неща вътре.
Продаваме корпоративна техника, употребявана... класи над всичко, с което се занимава комисия, съатавена от соц-лелки и дървени философи с образование по карл-марксова полит-икономика. Качеството на нашата техника е значително над всичко, за което те са имали достъп в някогашните КОРЕКОМ-и. Да, в КОРЕКОМ са се продавали Hitachi, но не и Nacamichi.
И така, връчват ни те акт за подвеждаща информация и за това, че не сме ги посочили в условията си за продажба като регулаторен орган.
Тази тяхна битка е срещу 100% честен данъкоплатец, който им плаща заплатите има предистория. Но...
През 2016г. в официално писмо ги попитахме имат ли те отношение към търговията с употребявана техника, да ни консултират да си вършим по-добре работата, да информираме клиентите си за права, да синхронизираме дейността си с добрите европейски практики.
Те ни отговориха, че за мен (гадния търговец) нямат нито желание, нито хора да си губят времето. Нямат нито един експерт в тази област. Тези, които храним с наши данъци, отговарят така... !? В държава от ЕС. Че те в Северна Корея вероятно са по-съвестни към гражданите си.
Отговориха тогава, че този бизнес не бил в обхвата на никое законодателство. Тогава как да посочим орган, за регулация, след като никой не се занимава с употребявана техника.
И някакви ала-бала мисли за това как дори и напълно амортизирана техника всъщност трябвало да работи като нова и да се очаква от нея да бъде в обхвата на тъпия им закон... над 24 месеца гаранция и така нататък. Интересно ми е тези лелки, ако наистина мислят, че нещата не стареят, или може би още си въобразяват, че на своите 50+ години изглеждат като на 17? Всъщност по поведението и размислите им, май наистина са на тази възраст.
Най-обидното в цялата им дейност не е отношението към нас, а към Вас. Те ви третират като среден потребител (така пише в тъпия им закон). Според тях, ако на наша демонстрационна снимка, клип, публикация сте видели SSD, монитор, софтуер, каквото и да е, това е нелоялна търговска практика, ако не ви го предложим. Това, че те не разбират от бизнес, реклама, хардуер, компютри и каквото и да е, не означава, че "средния" потребител също е малоумник. Нашите клиенти са всичко друго, но не и средни (малоумни) клиенти. Имаме най-подробните описания и тестове от всяка фирма в целия свят... от ШИМ, GFLOPS до не регламентирани дори от производителя възможности за ъпгрейд.
Те издават ЗАПОВЕД (ЗАБРАНА) да не информираме клиентите си повече така! Тоест да предлагаме продуктите си с крадени снимки от Интернет, които нямат нищо общо със самия продукт. Явно проблем е да информираш клиентите си с оригинални снимки, с чужди и различни е напълно нормално.
Абсурдна държава! Комисия която няма нито правомощия, нито компетенция в нашия бранш, да ни задължава да работим много по-неефективно. Може би ни намеква да минем към черния бизнес по форуми и базари като "колегите" ни. От контрола върху който тази комисия е тотално абдикирала. Но кой тогава, по дяволите ще им плаща заплатите?
КЗП няма никакво отношение към употребяваната техника.
Какво отношение да има? Да забрани продажбата на вечна техника Made in Japan в интерес на скапана техника Made in China... NEO, SANG... с фиктивни 24 месеца гаранция? КЗП узаконява продажбата на боклуци, каквито в цял свят няма. Най-некачествените и вредни храни, козметика, компютри, горива в ЕС... каквото се сетите се продават точно у нас. Защото комисията си върши работата? Възможно е да е така, да обслужва нечии интереси.
Между другото, в самите комисии работят с над 3-та употреба корпоративни компютри, усвоени бандитски като нови от доставчик-престъпник, с още по-бандитски инсталиран или пиратски софтуер, вероятно платен на 10-тократна цена с наши пари, от данъкоплатците.
Отправяме запитване до Европейските комисари с въпроси, защо са ни натресли комисия, която вреди на пазара и се използва като инструмент за принуда и разчистване на сметки, а не за защита на правата на истинския (не среден потребител). Това ли е била идеята им?
Отбелязваме дебело в този доклад, че не сме нито потребители, нито търговци.
ХОРА сме до един. Всички имаме нужда от уважение, щастие и свобода. А не от шибани комисии.
Тази комисия е създадена да осигурява и контролира пазара в две направления:
  • Качество на продуктите
  • Безопасност на стоките
На пазара сме от 2008г., вече 9 години. Над 8000 юридически лица и десетки хиляди физически клиенти са купили от нас компютърна техника. Много от клиентите ни са държавни органи, университети, БАН, министерства, агенции. Клиенти са ни адвокати, прокурори, офицери от МВР... хора, които ако имат проблем, няма да го решават с КЗП.
Никой, никога не се оплакал нито от качеството на техниката ни, нито от опасност или инцидент при експлоатация. Нито пред комисия, нито в Интернет пространството, нито дори пред съседите си.
Всяка наша техника минава ЧЕТИРИ (!)-степенна проверка за качество, работоспособност и безопасност:
  1. Първо я проверява, подготвя, обслужва европейският ни доставчик преди да ни я транспортира до България. Убеден съм, че в Дания, Великобритания, Германия, Швеция, хората си разбират от работата. Може там и да нямат толкова велики инженери като нашите и нямат толкова компетентни и добронамерени комисии за защита на потребителите, но се стараят хората. Работят по световни стандарти, поставили са си сума ти цифрички и буквички за това, златни, платинени и диамантени партньори са на DELL, HP... Microsoft.
  2. След като я получим, ние също я тестваме, измерваме параметри, обновяваме BIOS, батерии, влагаме нови компоненти... Време, ресурс и най-вече компетентност, с които никой друг не разполага. 
  3. При поръчка от клиент, машината се конфигурира индивидуално, минава трета проверка за абсолютно всичко и тогава се изпраща по куриер или се връчва на Човека в офиса ни Не на клиента, а на Човека. 
  4. Човекът при получаване или при купуване в офиса чрез инсталирания за тази цел софтуер прави четвърта проверка, че всичко е наред. Да, ние работим с Човека, комисията пък се занимава с клиента и средния клиент. Отново имаме различни вселени на обитаване.
Подборът ни, тестовете ни са толкова добри, че преди две години закрихме сервиза (във вида му да посреща техника за тежки хардуерни манипулации). При 0-2 хардуерни проблема на година е чисто разточителство да се плащат наеми, заплати, машини за нещо излишно, и тези разходи да се начисляват в цената на продукта.
Отделно стои въпросът с класа на техниката, която предлагаме на хората. Това е корпоративна техника, премиум качество, за което писах и по-горе.
Влезте в който и да е магазин за нова техника, техно-маркет, мега-маркет, гига-маркет. Продават се абсолютни боклуци! С най-долнопробно качество. Стоки, които ентусиасти купуват от Ибей или Алиекспрес на много по-ниска цена за да ги изхвърлят след седмица, месец и ли да подарят на някой, защото за собствено ползване всеки иска нещо истинско.
У нас в цената на тези долнопробни продукти е калкулирано да го връщаш, сменяш, връщаш сменяш, жалваш, обжалваш, чакаш месец, трошиш нерви, бензин, време... хвърляш. Комисия за защита правата на потребителите? За нея това положение е нормално.
Опасни китайски крушки, маркирани като български. Опасни за здравето монитори. Опасни компютри без заземяване, опасност от пожар при удар по LAN или захранваща мрежа. Нещо, за което пише в този блог, показва се на снимки и видеа години наред.
А може би това показване на истината не устройва предлагащите боклуци? И затова се ползват държавни органи за да се прекрати това. ЗАБРАНЯВАМ да показвате реални снимки и ревюта... това пише в акт на комисията.
Единствения начин Човек в страната ни да си купи качествена техника е тя да бъде втора употреба от страна, в която контролиращите органи си вършат работа.
Готов съм да докажа, че който и да е мой лаптоп, компютър или монитор е по-качествен, надежден и безопасен във всички направление (за здравето, пожарна и аварийна безопасност) от всеки нов продукт, предлаган в магазините ни.

На първата снимка виждате как тестваме премиум лаптоп (HP ZBook 15) за безопасност за здравето. Виждате ШИМ на 22 kHz. Това никой производител, търговец, комисия не го знаят.
А тук показвам спектъра, яркостта, CRI на лампите, цветовата температура. 
Все неща далеч над ниското ниво за качество и ниво за предпазване на човешкото здраве, до които КЗП иска да ме принизи да работя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни