Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Добрият лош избор

Всяко създание се чувства човек, когато прави избори. Добри, грешни, смислени или безсмислени. Съвременната икономика действа в насока, да убеди всеки, че той е експерта, който е добре информиран за правилните решения. Реално и виртуално общества дават увереност на всеки човек, че изборът му е правилен. Грешният избор се мултиплицира от други сгрешили. И така грешката става вярна, защото става масова. Никой не съди масите.
Оказва се, че всеки е прав. Това е много красиво, но е измама. А в измамите няма красота. Измамата и самоизмамата деградират и общество, и личност.
Лош избор на компютри от директор на училище вредят на развитието и здравето на стотици деца.
Некомпетентен избор на таблет от родители се отразява зле на здравето на невинния човек.
Спрямо себе си хората също грешат - на база емоции, липса на компетентност и ограничен бюджет преписват на стоки свойства които те нямат. По този начин човек не може да  разгърне индивидуалния си потенциал. Пример за което е фотограф с лаптоп, който не е работна станция. Архитект, чиито проекти се обработват бавно от потребителска машина. Машинен инженер, който няма достъп до пълната функционалност на софтуера за моделиране и анализи.
Проблемът не е толкова финансов, той е културен. Сред най-трудните прояви на съвременното общество е умението на незрелия индивид да се учи, да възприема знания от ментор. Образователната система напълно е деформирала връзката ментор - последователи, замествайки я със синтетични учители и налагане на кухи знания, изкарани извън контекста на каквото и да било. Хората не могат да се учат, не умеят да отсеят авторитети и лаици. Човеците стават все по-образовани, но все по-малко креативни.  Колекционери на чужди знания, импотентни да генерират свои.

Наличието на качествен лаптоп е най-малкия им проблем на потребителите. Те нямат аналитично мислене, защото дори не възприемат това като ценност. А с аналитично мислене те лесно ще установят кой компютър би им свършил работа.
Проблемът за насърчавания грешен избор далеч не е свързан с пробутването на некачествени машини, наречени лаптопи. Грешен избор се практикува при избор на политици, президент, университет, личностно развитие, кариера. 
Спомнете си последните избори, политическите формации там бяха като лаптопите в хипермаркет. С лъжливи послания, слаби параметри, програмирано остаряване (един мандат).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни