Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Колко е използвана употребяваната техника?

Основното притеснение на хората, когато купуват техника втора употреба е колко живот има още в нея. Притесненията са оправдани особено когато се отнася до монитори със CCFL-подсветка, която има ограничен живот. При професионалните монитори той е до към 30-35 хиляди работни часа или около 15 години работа от понеделник до петък по 8 часа на ден. След като се изхаби луминофора лампите започват да излъчва вредно за хората UV лъчение. Като се има предвид, че най-добрите професионални монитори с луминисцентна подсветка са модели от преди около 10 години, тревогите са напълно уместни. Някои марки предоставят тази информация в стандартното меню но за други е нужно да се влезне в сервизното за да се проверят отработените часове.


Най-добрия 24-инчов монитор на Dell - U2410 е точно такъв.
На колко процента е от жизнения си цикъл може да се види само в сервизното меню.

Процедурата за влизане в сервизен режим в две стъпки.
  1. При изключен монитор задържате втория и четвъртия сензорен бутон ( няма значение дали броите от долу нагоре или обратно ) и натискате бутона за включване.
  2. След като монитора се включи пуската втория и четвъртия бутон и натискате най-горния. 
Вече сте в сервизен режим откъдето можете дори да променяте стандартно вградените профили.
Ето процедурата в снимки.
Виждате на снимките два случайно избрани монитора от наличните ни Dell U2410f.
Първият с 1801 работни часа е работил по-малко от година.
Вторият е на 3757 часа, като последните 1000 са отработени при нас като служебен. Общо по-малко от две години служба.
Масово мониторите са в диапазона 5000 - 8000 работни часа. Дори и с толкова те не са дали и 1/3 от капацитета си.

Наши колеги наричат същата техника реновирана, ремаркетиране, обновена и т.н. Ние не обличаме техниката си в подвеждащи понятия. Да, това са употребявани монитори от големи международни корпорации и предвид ресурса, който притежават са на практика нови. Имат потенциала, едно поколение деца да израсне с тях без да се лишават от красотата на истинските топли цветове, които не изкривяват възприятията.
Няма да разубеждаваме хората, които вече си мислят, че за същите пари ще си вземат нов от голям техномагазин. Все пак грешките са най-големия учител. Правилния избор не може да те научи на нищо.
За тези, които проявяват интерес, могат да прочетът повече за монитора тук.
Ето и на каква цена предлагаме Dell Ultrasharp U2410f.

1 коментар:

Unknown каза...

Хубава тема... А на всички купувачи ли показвате на колко часа работа е монитора, който им се предлага? Поне на мен това не ми беше показано мове би защото закупих монитор статус А на 65000 и кусур часа.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни