Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Тестване на смартфон дисплеи - iPhone 5s

След флагмана на Nokia Lumia 1520 продължаваме с тестовете на далеч по-разпространен смартфон.

iPhone 5s.
Устройствата на Apple винаги са били синоним на най-високо качество и иновации. Още първия Apple iPhone се отличава с дисплей класи над останалите. Дори когато на пазара излиза iPhone 3G повечето производители все още използват неудобната резистивна технология за смартфоните си при която дисплея реагира при натиск, а не при допир както при капацитивните екрани на iPhone. Затова ще е интересно да разберем, какво ще покажат уредите ни.

Най-важната особеност на дисплеите, която единствена има физическо влияние върху организма е наличието или не на ШИМ.
Очаквано iPhone 5s няма трептене в целия диапазон на яркост.
Цветовото пространство, което покриват екраните също има своето влияние върху човека. Грешните цветове могат да объркат мозъка при възприемането на околния свят, особено при децата.


Дисплеят на iPhone 5s се представя много добре при тези тестове.  98% от sRGB и 75% от AdobeRGB са отлични показатели в това отношение.

Качеството на дисплея се потвърждава и от точността на цветовете, които представя. CRI 89 е изключително постижение за екран на телефон.  По този показател iPhone 5s надминава Nokia Lumia 1520,  чийто CRI е 84.
Смартфоните на Apple винаги са били нещо специално. Може би най-добрата комбинация на пазара от превъзходен екран, отлично оптимизиран хардуер и софтуер, камера и звукова част с отделен звуков чип.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни