Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Обстойни тестове на екрана на смартфон - Nokia Lumia 1520

Всяко устройство с дисплей ни облъчва по един или друг начин. Имайки предвид факта, колко много се взираме в екраните на телефоните си, няма защо да ви обяснявам, че също като при лаптопите така и при смартфоните, дисплеят е от първостепенно значение.
Интерес за нас представляват само флагманите на отделните марки, затова правим първия тест на модел от такъв клас. 

Nokia Lumia 1520.
Флагман на купения от Microsoft гигант Nokia. Възхваляван по всички форуми и ревюта заради невероятния си дисплей и мощен хардуер. В сайта на Microsoft екрана е представен като TrueColor (24-bit/16M) и той наистина е много добър. IPS с много живи и наситени цветове.

Какво показват уредите?
Дисплея на Nokia Lumia 1520 няма ШИМ в целия диапазон на яркост.
Качеството на екрана се потвърди от Spyder4Elite.



Потресаващо добър цветови диапазон. 99% от sRGB и 76% от AdobeRGB. Резултати далеч по-добри от IPS дисплеи на нисък клас лаптоп и еднакъв с цветовия обхват на топ модел работна станция.
Ето за сравнение дисплея на лаптоп Acer Predator модел 2016г. струващ около 4000лв.


Дисплея на най-висок клас работна станция Fujitsu Celsius H920

Резултатите от спектрометъра също са впечатляващи.
С CRI 84,4 (точността на цветовете) Lumia 1520 отново превъзхожда екрана на Acer Predator, който отчете CRI 73
Nokia Lumia 1520 e топ модел смартфон с невероятен дисплей без пулсации и изумяваща картина. 6" леко надхвърля комфортната големина за работа с една ръка но екрана наистина впечатлява. Далеч е от титлата най-добър смартфон, защото отстъпва на други модели откъм звук и донякъде операционна система но това е субективно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни