Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Докъде се простират възможностите на HP ProLiant ML110

Като аналог на HP z200 Workstation но по-достъпен, HP ML110 няма конкуренция в ценовия си диапазон. Универсален компютър носещ със себе си здравината и надеждността на сървър. Xeon процесор аналог на i5, DDR3 рам памет с корекция на грешките( ECC ) на 1333MHz, оборудван със звукова карта с отделен звуков чип. В зависимост от добавената видеокарта може да се превърне в работна или геймърска станция.. И той обаче има граница на своите възможностите. При Hp ML110 тя се определя от захранването, което е 300W. То е определящо за това какви и колко мощни видеокарти могат да се поставят. Без проблем се справя с не толкова взискателните и енергоемки геймърски и професионални решения. Най-новите и производителни графични карти надхвърлят сериозно максималната товароносимост на захранващия блок.

HP ML110 конфигуриран с GTX 1060.
Игрите пердашат на високи настройки и то на 3 монитора с над 30 кадъра в секунда.

DOOM 3 и GTA 5 на HP ML110 с GTX 1060 разпънати на три FullHD + монитора

За да подсигури необходимата мощ на видеокартата нагърбила се с такава тежка задача, захранването дава не 100%, а 150% от себе си.

Компютърът не изключи нито един път , въпреки зверската консумация на видеокартата, когато разпъва игри на три монитора на високи настройки. Ясно е обаче, че при такова натоварване захранването рано или късно ще откаже. Това е причината да не сме оборудвали компютъра с най-съвременна геймърска или професионална видеокарта.

Ето консумацията на HP ML110 конфигуриран с Nvidia Quadro K4000.
На захранващия блок отново му се налага да надскача себе си.

ML110 има още една специфична особеност и това е PCI-e слота. Той не е 75W и не може да захрани съвременни видеокарти като AMD Radeon RX 460, която е напълно по възможностите на компютъра но са без външно захранване и черпят мощ само от слота.

HP ML110 предлага най-добро съотношение цена-качество в класа си. Истинските работни станции обаче трудно могат да бъдат заменени. В тях се вграждат мощни захранващи блокове, които доближават и понякога надхвърлят 1kW. Предвидени да понесът и най-мощните 320-bit и 512-bit видеокарти.
Въпреки всичко си остава чудесен ъпгрейд на стария компютър. С внимателно подбрани компоненти предлага бърза, надеждна и гладка работа особено в конфигурация с SSD.
Всички конфигурации на ML110 при нас са тествани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни