Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Щастието от работата

 
Любов, секс, семейство, пътуване, сън... все важни неща! Но основната съставляваща от живота на човек е работата му. 8 часа на ден работа, пътят до и от нея, банкетите, кафетата и бирите с колеги и ето, че основната част от живота ви е работата, не нещо друго. А преди нея е имало професионално училище, университет, курсове по езици и професионални умения.

Тогава защо човек подхожда толкова нехайно към избора и реализацията си в работата?
Когато работата е тежко задължение или кибичене за заплата, човек е нещастен. Което е и основната причина в България хората да не са щастливи. Нещастни са не заради ниските заплати, а заради липсата на удовлетворение от работа.
Бизнес няма и защото неправилни хора са на неправилни работни места, а за съжаление работния материал е зле подготвен, с липсваща мотивация за развитие и слаб потенциал за инициативност.
 

Знам всичко това не от позицията на безделничещ социален философ, а като работодател на средна фирма с 6 работни места.
 

Моята рецепта за щастие на работното място:
  • първо човек трябва да е фен на фирмата, в която работи, на дейността ѝ;
  • работата освен средство за финансиране трябва да се разглежда и като платформа за реализация на максимален брой хобита на личността;
  • работната дейност носи морално удовлетворение чрез уважение, развитие на знания и умения;
  • постоянни предизвикателства, ако не всеки ден, то поне веднъж седмично;
  • човек се чувства значим, когато наистина е така, тоест реално влага своята добавена стойност към успешното развитие на организацията, в която работи;
  • човек е щастлив, когато е сред приятен екип, способни колеги и уважаващи го мениджъри;
  • клиентите не са даденост или досада, добрият работник сам може да управлява пазарният сегмент и да привлича клиенти, с които взаимно се харесват и водят до прогрес на фирмата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни