Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Най-добрите монитори от най-добрите експерти

Няма нищо по-трудно в хардуерният свят от избора на монитор. Всичко, което възприема човек съзнателно е на 80% чрез зрението. Не прави изключение и светът на нули и единици, който виждате чрез монитора си.
За избор на оптимален за очите монитор са необходими поне 5 годишен опит, инструменти за поне 5 хиляди лева и много късмет.
С четене на рекламни материали и слушане на "консултанти", които гонят комерсиални цели не става. Вероятно го знаете от горчив опит.

Мисията е почти невъзможна за непрофесионалист. Тогава остава да се доверите на професионалисти. Но сред толкова самозванци, кои са истински такива?
Тези, които знаят какво е и как се измерват:
  • ШИМ;
  • Спектър;
  • Яркост;
  • Индекс на цветопредаване; 
  • Равномерност на подсветката;
  • Консумация.
Знаят как бързо да открият петна, дефектни пиксели, драскотини, запрашаване на дисплея.

Би трябвало да съществуват и други експерти, освен нас. Но вглъбени в работата си не познаваме други. Затова ще ви помолим да ги споменете в коментарите под материала. Конкуренцията и партньорството с други екипи ще бъде полезно и за нас, и за клиента.

Поредна доставка от монитори. Въпреки добрият статус от доставчика, всичко се проверява, монитор по монитор. Има ли дефектни пиксели, драскотини и петна от лош транспорт.
Наше ноу-хау е проверката на яркостта на дисплея, която показва реалната амортизация. В случая виждате дисплей с 400 лукса яркост, която съвпада с фабричната стойност. Цветовата температура също е в нормата. Което означава, че предлагаме монитор статус А, с по-малко от 2000 отработени часа. Дори най-коректните търговци, в най-добрия случай оглеждат корпуса и дисплея за проблеми. За отработени часове и цветова температура, ревизии с ШИМ или без, не достига нито методика, нито инструмент, нито квалифициран персонал.

Знаем, че този материал ще ви прозвучи като реклама. Не това е целта му. Това за нас е нормално и скучно. Търсим предизвикателство. Да ни посочите други маниаци, с които да се съревноваваме.

Монитора от снимките е поредната ни доставка от DELL U2410f. Най-добрият 24-inch модел на DELL: 10-bit цвят (1млрд. оттенъка), без ШИМ над 77% яркост, широк цветови обхват до AdobeRGB, CCFL подсветка. Без аналог по-късно. С пълен аналог, който е HP LP2475w.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни