Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Лаптопи в пълния си блясък: ThinkPad T420

Качеството на лаптопите през последните години падна? Като цяло правилно наблюдение, но по същество не отговаря на истината.

Защо качеството е паднало според повечето хора? Взимам за пример легендарните IBM ThinkPad T30, T40, T41, T42. Всеки истински познавач на техниката изпитва трепет към тези класически машини и по никакъв начин не се съмнява в качеството им.

Години по-късно, новите ThinkPad T410, T420, T430 и т.н. се определят като деградация на качество. Повечето потребители си го обясняват с това, че компанията Lenovo вече е китайска, а не американска. Но и това не е истина. ThinkPad и преди, и сега се проектират в Япония, а изпълнител на хардуера е тайванския колос Wistron.

Тогава? 

За всичко е виновен маркетинга. Какво не харесва на хората в един ThinkPad T420 спрямо някогашен T42? Всички (почти) T42 бяха с еднакви параметри, дисплей и мощна за времето си дискретна видеокарта ATI. Тоест тези лаптопи бяха технологичен връх.

И така, фен сте на ThinkPad или сте чували, че това е най-доброто. Купувате нов или употребяван ThinkPad T420 на много прилична цена. И не сте доволен.

И аз не бих бил доволен на лаптоп с базов процесор, трагичен дисплей с ниска резолюция, вградена видеокарта.

Затова подбирам и за себе си, и за клиентите истински машини с най-добрите параметри.
На снимката виждате ThinkPad T420 със следните параметри:


Intel Core i7-2640m, NVidia Quadro NVS 4200m, дисплей с резолюция 1600x900. Даже и не знаете, че има такава модификация, нали?

Цената на този модел с максималните си параметри е висока. Но хайде да не се лъжем, че T420 е слаб модел. Нима WV Golf с VR6 двигател и максимална комплектация е среден автомобил със скромна мощност и динамика?

Резултатите с Quadro NVS 4200m, които са по-добри от тези с вградената карта

 
Производителността на един от върховите за модела процесори

Изводите?

Качеството и производителността на ThinkPad не е паднало. Маркетингът е станал по-целеви, пазарът е сегментиран според възможности и търсене. T420 се предлага на добра цена втора употреба, но с базови параметри за работна машина. Същото като R-series на ThinkPad някога, просто работни машини без особени претенции.

ThinkPad T420 с върховите си параметри е рядка птица, както някога бе с T42 с IPS дисплей и Radeon 9600.

Ако търсите истински ThinkPad с параметри, които да ви предлаган не дефицит, а излишък от мощ, погледнете нашето предложение за върхов ThinkPad T420.

Тествани от маниаци и предлагани в отлично качество бройки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни