Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Принтерът, който винаги показва "Ready".

   Принтерът е неделима част от всяка офис дейност. Като такъв, той трябва да е: бърз, надежден, с качествен печат, с голям капацитет на тонера. Само принтери от най-висок клас могат да покрият всички тези изисквания. Принтери изглеждащи като детски играчки стоят несериозно в офис и карат тези, които работят там да изглеждат такива. Веднага може да разберете как един човек се отнася към това, което прави, като видите на каква техника работи. 

   Какво значи бърз принтер? 
Това е принтер, способен да приеме заявка, да я обработи и изпечата максимално бързо. HP LaserJet 4250 печата не просто бързо, а с недостижимите за повечето подобни устройства 43 страници в минута. Нужни са му по-малко от 2 секунди за да принтира една страница. 

   Надеждност и качество на печата.
Използваме такъв принтер откакто ги имаме. Като маниаци на най-добрата техника, самото му присъствие в офиса ни трябва да е достатъчно за да си направите изводи относно надеждността и качеството на печата. Защо според вас използваме този, като можехме да поставим много други? Толкова много разпечатани страници и нито един сдъвкан лист, нито един отказ.

   Капацитет на тонера.
Капацитетът на тонера напълно отговаря на класа на принтера и зависи от големината му. Малката касета е с капацитет 10000 страници, а зареждането ѝ е между 40лв и 60лв. Голямата е с капацитет до 20000 страници, а зареждането ѝ струва между 60 и 80лв. 
Наличието на много оперативна памет, позволява приемането на множество заявки едновременно. Така няма изчакване, няма и забавяне.

Няма да е в наш стил, ако не представим доказателство за това, че професионалната техника е много над обикновената потребителска. На снимката по-долу HP 4250dtn застава до един лъскав принтер HP DeskJet F4580 от нисък клас, за който се казва, че е мултифункционално устройство или така наречените All in one.
Принтер, скенер, копир, цветно принтиране, Wireless връзка. По това се прехласва обикновения потребител. Каква е истината обаче. Копирането зависи от скенера, а той е толкова бавен и некачествен, че по-добре да го няма. Бързината на печат е направо отчайваща, дори и когато се принтира само текст, а ако се опитате да пуснете цветно изображение положението става трагично. Wireless е удобна функция, но  LAN-връзката е по-бърза.
HP Laserjet 4250 изглежда като танк пред HP Deskjet F4580. В същото време е десетки пъти по-бърз, по-надежден и може да печата двустранно.
Снимката на тонерите на двата принтера е повече от показателна. Тук големината има значение.
Пренебрежително малкия тонер на HP F4580 се разтече при вида на гигантския тонер на HP 4250dtn и се наложи да го поставим върху хартия, за да не изцапа масата.
Зареждането на тонер касетите на потребителските принтери е нито евтино, нито лесно. Може да си купите мастило в спринцовки, после да отделите половин ден в опити да го заредите. След седмица, две ще се окаже, че мастилото пак е свършило или е "запекло", защото не сте използвали принтера.

   Обикновената техника е за обикновени хора с много свободно време за разправии. Евтините потребителски принтери пасват най-вече на обстановката в тинейджърска стая, където има и куп други ненужни вещи. Истинската и надеждна техника е в основата на гладкото протичане на всяка дейност. Като маниаци на професионалната техника, ние я ценим и обгрижваме всячески. Принтерите ни са почистени и обслужени от един от най-добрите в България специалисти в тази област без това да се отрази на цената.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни