Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Дефицитът на магнезий

 
Чувствате ли се отпаднал, изморен, депресиран, нервен, с болки и неразположение в мускулите? Това е пълната гама от признаци за дефицит на магнезий.

Магнезият е в основата на метаболитните процеси в организма. Без магнезий спорт няма. Липсата му води, до схващания, крампи, липса на прогрес, невъзможност за покачване на мускулна маса, слабо сърце, посредствена издръжливост.
Той осигурява нормалната нервно-мускулна проводимост и е в основата на енергийния обмен.

Прочети още на: http://www.puls.bg/health/hot-news/news_12903.html

Магнезият е в основата на стабилна нервна система. Липсата му води до стрес, нервност, лош сън. Това е така, защото осигурява нормална нервно-мускулна проводимост и е в основата на обмяната на енергийни процеси. Свързано с това е и регулиращото му въздействие върху сърдечно-съдовата система, върху която упражнява съдоразширяващо действие. Сърдечната система, която е и мускулна работи като по часовник с достатъчно количество магнезий. Сърдечните аритмии обикновено са показател за липса на магнезий.

Магнезият е антидепресант, всъщност нормализатор на стабилност. Затова богатите на магнезий шоколад, ядки, фурми и банани са супер анти-депресанти. При загуба или даряване на кръв (магнезий) се препоръчва точно шоколад. Шоколад със захар обаче е киселинен продукт, който ви дава две крачки напред магнезий и една назад заради ползването на този магнезий за неутрализация на киселинноста. Искате магнезий, тогава ползвайте домашен шоколад с какао, клешников тахан, кокосово масло и кленов сироп.

Магнезий се губи лесно, например чрез потене. Също така и при менструален цикъл. Магнезий се разходва най-много, когато тялото е подложено на окислителни процеси. Лошият алкално-киселинен баланс на белия човек от висококиселинните меса, млечни продукти, кафе, захар, брашно, Кока Кола води до огромен преразход на магнезий. Алкалният магнезий се изсмуква от кости и мускули за да гаси киселинността в тялото, осигурявайки правилното pH на организма. Алкохолът и цигарите, които отнемат кислорода в тялото (окисляват го) също изискват по-солидни количества магнезий.

При дефицит на магнезий, кости и мускули атрофират и се разграждат. Включително и зъбите.

Недостигът на магнезий в тялото води до повече заболявания, отколкото всички витамини, минерали и макронутриенти, за които знаете. Без него рискът от остеопороза, астма, депресия (от самоубийствени мисли до "пролетна умора"), епилепсия, високо кръвно и пулс, диабет, сърдечносъдови и ракови заболявания, неврологични смущения ударно нараства. Женското месечно неразположение в основата си е дефицит или загуба на магнезий.

Магнезият на съвременния човек, живеещ в условията на стрес и долнопробна храна е необходим повече от всякога и в значително по-големи количества.

Как да набавим магнезий? 
  • Храни, богати на магнезий са ядките, тиквените семки, сусамът, бадемите, кашуто, кедровите ядки, фъстъците, орехите. Може да го консумирате и като тахан от тези ядки, но внимавайте с теглото. Таханът от лешник води до пристрастяване, внимавайте! 
  • Рекордьори по съдържание на магнезий са тиквеното семе и какаото, малко след тях са сусамът и бадемите.
  • Бобовите също са много силни източници на магнезий, боб, леща, нахут, бакла. Хумусът е магнезиева бомба;
  • Пълнозърнестите храни с фибри са солидни откъм съдържание на магнезий Овес, пшеница, киноа, просо също така и проиводните им като булгур, юфка, макарони;
  • Авокадото е също с много магнезий. Полезно съдържание на електролити като магнезий и калий имат бананите, това съчетание засилва усвояването им;
  • Сушените плодове са много богато на магнезий. Яжте фурми и стафиди, ще усетите и прилив на сила, настроение, по-добър сън;
  • Най-естествена супер напитка с много магнезий е кокосовата вода;
  • Ако нямате време за хранене, опитайте качествени добавки в магнезиев цитрат на Solgar или Now. Лесно се усвоява от тялото и магнезиевият гел (олио). И все пак, имайте предвид, че натуралното усвояване е по-добро от синтетиката.
Моята препоръка за мега магнезиева смес е:
  • 50 грама био какао, най-добре смлени в блендер сурови семена;
  • 50 грама предварително накиснати лешници;
  • 10-на фурми и/или шепа стафиди;
  • два банана;
  • добре узряло авокадо.
Всичко това се смила до крем в блендер. 

 
Приказки без дела са като форумен разбирач за компютри. Показвам ви тази моя рецепта в комбинация с още магнезиеви храни. Нахутени палачинки (нахут - бобово растение с много магнезий), намазани с кокосово масло. И соево кисело мляко. Соята също е бобово растение с голямо съдържание на магнезий.

Човекът е машина! А дали машината е човек? За повечето машини това не може да се твърди, но компютрите са друг вид машини, на границата между вещ и разум.

Липсата на магнезий е в основата на влошаването на качествата на някога супер-лаптопите. IBM/Lenovo до ThinkPad T400/T500/W500/W700 бяха с изцяло магнезиево шаси (екзоскелетон), наречен Magnesium Roll Cage. След тези модели магнезият постепенно намалява, стигайки до вопиющ недостиг след "трийдесетските". За това старите лаптопи от ThinkPad серията са вечни, а новите модели са запазили традициите само откъм потресаващо висока цена.

На снимките виждате върха в магнезиевата концентрация сред всички лаптопи за всички времена, Thinkpad W500.


Имаме налични най-запазените бройки от него в Европа, някои от които и с максималните параметри (дисплей, процесор, видеокарта, 3G+GPS, Turbo Memory) за серията си.
Цени и наличности.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни