Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

От глупав, по-глупав

Мислите си, че работата ни е скучна? Грешите!

Защото няма нищо по-интересно от човешката глупост. Тя е изумителна, непредсказуема и анти-вдъхновяваща (за това какви бихме станали, ако мислим със задника си, а не с главата).

Поредния катализатор на човешка глупост са демонстрираната от нас употреба на Sound Bar за монитор като компактна озвучителна система за лаптоп.

След масови поръчки от хора, които си въобразяват, че нямат чифт леви ръце, последваха масови връщания. С много странни обяснения как нещо пращяло, как не било като на снимките, не можело така да се закрепи... мрънкане и обяснения, зад които стои глупост и некадърност.

Някой ще се почуства обиден. Но да се излагаш за 35лв., да си имал възможност за оглед и тест, да си тъпял пред лаптопа си "Ама как", да си платил разходите за транспорт в двете посоки, да си чакал на опашки в офиса на Еконт. И да мислиш с часове тъпи извинения. Е какъв да си, интелектуалец?

Внасяли сме какви ли не интересни артикули, преходници, адаптери, тунери, разширители... отказахме се. Не са за глупави хора.

Помните ли DVB-T тунерите ни? Масово безделници пенсионери след покупката им окупираха офиса ни за да ни обясняват как и защо не работят при тях, въпреки че явно работят при нас. И как вината била в нас, че ние не сме написали, че при някаква си операционна система, на лаптоп с USB 1.0 в еди кой си кой си квартал те не работели като на показаното от нас видео.

Ето затова не се развиват технологиите. Просто те са длъжни да следват човешкия разум, а той в масовата си част не се развива, че и откат по еволюционната стълба обратно дава.

И тъй като тук си казваме истината в очите. Ако някой е глупав и неумел, не е задължително да си купува компютър и лаптоп. По-добре да си купи книга, ако ще и за оцветяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни