Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Клиентът винаги има право... да научи истината за това, което купува

Понякога ни критикуват, че не спазваме неписаното правило на пазара, което гласи "Клиентът винаги има право". Това е хубаво мото, което има привърженици и в двете му крайности, и в пълното му спазване, както в тоталното му незачитане.

Истината, както винаги не е в края на спектъра, а вътре. Истината е, че ние сме хора, част от общество, не клиенти и търговци. Едните от нас предлагат стока, другите им се отплащат с пари. Най-голямата размяна обаче е на компетентност и уважение.

Клиентът има право да знае истината за това, което купува. Да я узнае не от "изпечен търговец", а от експерт. В противен случай клиент дава пари за да бъде любезно излъган от невеж консултант на заплата, което е най-често срещаната ситуация в модерната търговия.

Връзката клиент-търговец е деформация на търговските традиции от Вавилон, Рим, Персия... Тази модерна връзка е развитие на разбойническото предлагане на стъкълца за злато, с което белият човек е покорил Америките. Хартийките, които давате не са злато? Те са повече от злато! Те са вашето разходвано в работа време. Един месец сте работили за лаптоп. Лаптоп, който пишман търговец ви пробутва, точно като стъкълце... лъскав, впечатляващ и... ненужен.

Големите корпорации колкото и да обучават персонала си на любезност, хладнокръвие, справяне със заучени ситуации, пробутване на стока на всяка цена... този фалш се усеща и от най-глупавият потребител. Никой не иска да купува ненужна стока, гарнирана с лицемерие и липса на знания.

Затова световната икономика е в криза. Свръх-производство на евтини продукти, предлагани от все по-некомпетентни консултанти на хора, които не им пука какво купуват. С развитието на Интернет обаче, потребителят стана по-компетентен от търговеца си и това довежда до още по-голяма деформация на пазара.

Някои с основание ще изтъкнат, търговията става все по-виртуална и зад нея стоят огромни центрове за поддръжка с множество специалисти. Но множеството, качество не прави. Защото дори мечето Теди при нас знае повече за ШИМ, спектър, цветова температура, обхват, MXM възможности на лаптоп, GFLOPS и т.н. от всеки център за поддръжка на DELL, Lenovo, HP.

Ние знаем коя техника за нуждите на кой човек е най-оптимална. Ние ценим вашето злато, защото знаем какво е да работиш здраво за него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни