Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Най-големият: IBM X3400 M3 (в редакция)

 
В този материал ще ви покажем нещо уникално. Не като онези "уникални" геймърски машини, за които пишат драскачите на хонорар с досадните им тестове, хвалебствени оди и благодарности към спонсора им.
Ние сами сме си спонсори, тестове и снимки правим сами. Тоест черпим ви от извора.
Машината, която ще ви представим със сигурност няма да фигурира в никое ревю за потребителска машина. В представяне за професионална също няма да я срещнете, защото там се представят чрез малоумен маркетинг работни станции (Workstation).
IBM X3400 M3 не е домашен компютър, не е и работна станция. Това е колос от клас Tower сървър. Вероятно колос ви се струва пресилено, но съм 1000% убеден, че по-голям x86 компютър в Tower формат от този никой не е виждал. Дори великана DELL Precision T7500 бледнее пред IBM X3400 M3.
Теглото от почти 40кг. вероятно ви се струва не особено голямо, защото си въобразявате, че сте много як. Но като хванете тази машина в ръце и гръбнакът ви ще започне да се огъва.
Разбира се размерите не са главното в този могъщ сървър. Това е мощна машина, която може да се ползва дори за домашен компютър след като втора употреба вече не струва колкото автомобил. Достатъчно тиха е за това, нищо общо с 1U или 2U сървърите. Шумът от нея е съпоставим с този от Workstation.
 
Тези мощни, големи като диаметър вентилатори са много по-тихи от малките 15-хиляди оборотни двигатели на 1U сървърите, с които се прави аналогия за шума от сървър.

Повечето сървъри, особено в Tower формат умишлено са спънати откъм графични слотове за да не конкурират работните станции, с които са първи братовчеди като хардуер.
 
Както виждате тази мега-машина има пълноценен 16x PCI-e слот, на който сме поставили 256-bit NVidia Quadro 4000.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни