Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Топ 10 на най-красивите компютри

 
Красотата е субективно понятие. Но красотата е суета, която иска одобрение от околните. Затова ние не въвеждаме собствени понятия за красота, а се допитахме до участниците в в нашата група.

Предложихме десетте най-красиви според нас и според клиенти компютъра, които сме имали за шестте години дейност. Имали сме всичко най-добро, произведено някога.  Единствената сериозна липса са машините на Apple.

Коя е най-красивата x86 Tower машина във Вселената на Windows OS?

 
По-същество...

10-то място
 
За мнозина най-красивата потребителска машина на всички времена е Alienware Aurora. Но в класация, където участват професионални машини, най-големият "цивилен" красавец е на последно място.

9-то място
HP Workstation Z400 е много красива машина, особено в този рядък вариант с водно охлаждане. В много други класации тази работна станция би заела някое от първите места, но тук участват прекалено сериозни конкуренти.

8-мо място
DELL Precision T5500 е красива двупроцесорна машина с класически дизайн, който се запази в течение на няколко поколения компютри.  

7-мо място
Двупроцесорна работна станция с огромни размери. Lenovo ThinkStation D20 е горд наследник на машините на IBM от които почти на 90% е запазил всичко най-добро, включително и дизайна. 

6-то място
HP Z620 Workstation е компактен двупроцесорен компютър, който при по-добри снимки от моя страна с лекота би влязъл в топ 3. 

5-то място
 
Колосалният Workstation DELL T7500 учудващо е само на 5-то място. И то въпреки приличните снимки. От друга страна това е на 100% същия дизайн като на DELL T5500, който видяхме по-рано, че не се котира толкова добре в тази силна селекция.

4-то място
 
Още една изненада, HP xw9400 Workstation с два 6-ядрени AMD Opteron процесора е плътно до върха, въпреки доста античния си дизайн.

3-то място
 
Бронзовият медалист. Изумително, но на върхова позиция се класира най-голямата машина в класацията, почти 40-килограмовият колос IBM X3400 M3. Това не е компютър, а сървър в компютърна кожа. Може би ако машината бе и с втория си процесор, позицията в класацията би била по-нагоре.

2-то място
Някога DELL правеха потресаващи като дизайн машини в XPS серията си. Аматьорът XPS 630 е сребърен медалист в класация основно на професионални шампиони. Нищо чудно няма в това, особено предвид огромната си преднина спрямо всички под него. И все пак, евтино дъно и компоненти като цяло в една много артистична кутия.

1-во място
Златният медалист е на върха с безапелационно мнозинство. HP Z800 Workstation е брутална като мощ машина, към която е приложен маниакален дизайнерски подход. Вероятно по тази причина колкото и HP Z800 да внасяме, все са дефицит и се разграбват за часове. 

Това бе нашата класация с наши машини.
Не сте съгласни?
Тогава дайте ваши авторски лични снимки от машини, които сте виждали на живо.

1 коментар:

Unknown каза...

Z800 - наистина брутално красива машина! И качествена! Ето и как би изглеждала с 2х Megahalems :)
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtl1/t31.0-8/12402205_10153828439935859_3721705288134667189_o.jpg

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни