Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Невидимата внушителна сила на маркетинга и рекламата

   Каква е равносметката след празниците? Пълни контейнери с подаръчни кутии, елхички и купени безброй безсмислени неща. Колко хора са останали наистина доволни от подаръците, които са получили? Навярно много малко, защото всеки вътрешно е искал нещо съвсем различно. Покрай коледните и новогодишни празници можете да видите нагледно какво всъщност движи световната икономика. ПРОМОЦИЯ-та. Обезумели хора тичат от каса на каса на магазини с феноменални отстъпки, а в погледите им няма нищо коледно, само някаква странна лудост.

   Какво всъщност е промоцията? Промоцията е маркетингов инструмент с помощта на който даден продукт трябва да се продаде на всяка цена с цел единствено печалба, а не удовлетвореност на клиента. Тази думичка се е внедрила в съвременния човек като геном, който активира нещо първично и животинско в хората. Затова може би покрай магазините с надписи "ПРОМОЦИЯ" всички обикалят като хищници около жертвата си. Колкото и странно да ви прозвучи, но дори и любимия за мнозина Дядо Коледа, който символизира коледните и новогодишни празници, е един от най-успешните маркетингови трикове. Неговата популяризация в никакъв случай няма за цел да подарява, а да продава. Кой според вас е направил добрия старец най-известната личност в целия свят? Отговорът е "Coca-Cola". Дали според вас, компанията с може би най-добре ориентиращия се маркетингов отдел е направила този жест просто, за да радва децата?

   Малцина знаят истинската сила на маркетинга и рекламата, и как те могат да променят начина на мислене на група хора, да накарат човек да реши да спортува или да пуши. Много красноречив пример е историята на цигарите "Lucky Strike". Когато се появяват в завършен вид през 1916г., кутиите им са с тъмнозелен цвят и въобще не били популярни сред жените. Хората, имащи задачата да променят това, използвали модните списания като изпращали определени сигнали и накарали всички да си мислят, че зеления цвят е на мода. Така "Lucky Strike" изместили конкурентите, защото подхождали повече на зелените дрехи.

   Рекламата в истинския ѝ смисъл е внушение. Всяка картинка, всеки надпис, всяка буква и начина по който е изписана изпраща съобщение, което глупавите и нездравомислещи хора приемат и веднага са омагьосани. Големите корпорации промиват мозъците на хората толкова отдавна, че на практика са променили цяло едно поколение и са го превърнали в консуматори. Променено е не само мисленето, но и ценностите. Ефектът от това е най-видим покрай новогодишните празници. Препълнени молове с шопингзомбита. Във времето в което на почит трябва да е обичта към семейството и ближния, на пиедестал се поставят материалните неща. Остава чувството, че не се потапяме в коледна обстановка, а в някакъв социален ъндърграунд, а Дядо Коледа и веселите джуджета са като апетитната и примамваща глазура върху сладките, която всъщност е толкова вредна.

   Тази невидима сила дърпа конците на целия свят и въпреки, че оставя всички да си мислят, че имат избор, всъщност ги оставя без такъв. Хората нямат избор, защото рекламите им предлагат едни и същи боклуци по необикновен начин, а недостатъците им се представят като предимства. Истинските, полезните и качествени неща не се рекламират защото има опасност хората да прогледнат. По телевизията няма да видите реклами на Workstation-и, сървъри и професионални монитори, защото ако си ги купите ще минат много години преди да решите да ги смените, а така никой няма да има полза от вас. Затова преди да купите мислете. Ако не разбирате, консултирайте се със специалист, но истински специалист, не от онези, които освен това което пише на табелката не знаят друго за това което продават. Само така ще излезете от матрицата и от порочния кръг хвърли-купи.

   Най-добрата реклама рекламира ползите от продукта, а не самия продукт. Тя трябва да помогне при избора, а не да е определящ фактор и да осведомява клиента за да може той да знае, какво наистина да очаква и дали това което купува ще му бъде полезно.
Това е целта на стотиците наши статии, ревюта и тестове. Даваме ви възможност да знаете. Въпросът е, дали искате?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни