Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Принтерът, който ще принтира винаги

Офис или домашен кабинет, няма как без компютърна техника, не и през този век. След като четете това, вероятно сте разумен човек и сте се обзавели с качествен бизнес клас или Workstation компютър и 8-битов монитор без ШИМ. Или поне планирате това.

Но ви очакват още мъки. Знаем го от опит с хиляди клиенти. Следващите мъки се дължат на принтера. Няма как без принтер. Човек дори и добре да живее, все му трябва принтер. Надежден принтер, с бърз старт, скоростен и добър печат, вместим и евтин за зареждане тонер, с много памет, стабилни драйвери за всяка ОС.
Както и при компютрите, така и при принтерите има класове. Забравете за принтерите от магазини за перални и хладилници. Те са клас "та6ак". Показваме ви нещо от клас Workstation при принтерите, мрежовият с дуплекс принтер от висок клас HP LaserJet 4250. Класика, известна по цял свят подобно на Land Rover при автомобилите. Неубиваема машина с потресаващ ресурс. Поддръжка за всяка операционна система.

Докато за компютрите е възможно по-новите поколения да са по-бързи, по-ефективни, с повече екстри, то при принтерите е друго. Всеки, работил с принтери знае, че старите бяха по-надеждни и качествени, та дори и по-бързи. Класиката за добър офис някога бе лаптоп IBM, компютър DELL, монитор Eizo и принтер HP.

Когато говорим за класическа техника от висок клас, компютрите остаряват, мониторите по-бавно, принтерите не. Новите принтери са бледа имитация на вечните стари машини с колосален ресурс и без програмирано остаряване.

Няма да повярвате, колко важен е този модел за HP, вижте драйверите му... всички операционни системи на всички времена, чак до Windows 10 (32- и 64- бит), MAC OS, Linux.
Приказките са нищо без личен пример. Ползваме два такива в офиса. Защо? Липса на проблеми и евтин печат, висока скорост и нисък шум, 80MB памет, която може да се ъпгрейдне при необходимост.

Още за принтера във фотографии

 
Дънната платка

 
Паметта

 
Слотове за поставяне на още мрежови карти или друга периферия

Оригиналната тонер касета за 6000 копия

Дуплекс модулът, с който продаваме принтерите

Изпитание на времето и сравнение с "конкурент"

Двете сравнявани бройки са на приличен километраж. HP принтерът е на няколко стотин хиляди отпечатани копия, Samsung-ът е по-млад с няколко години и е на няколко десетки хиляди копия. 


 
Цената на тази супер машина, струвала хиляди някога сега при нас е едва толкова.

Видеопредставяне на работния ни HP LaserJet 4250dtn:

2 коментара:

Unknown каза...

здр! 3в1 за кой сте?

ivanski каза...

Здравейте,

Аз също бих искал да препоръчате читаво 3 в 1 устройство.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни