Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Lexmark E460dn - класът има значение

 
Някога се правеха добри принтери. Едни от най-добрите производители на принтери бяха IBM. Тази чудесна приказка приключи през 1991г.

Само, че великата сага продължава и след 91-ва година, до наши дни. Принтерната централа, развойният екип на IBM продължават да творят качествени продукти в Лексингтон, САЩ. Под името Lexmark. Също както IBM Japan и в наши дни проектира ThinkPad за Lenovo.

Вероятно мнозина знаят Lexmark като марка от щандовете на хипермаркети. Тези принтери далеч не са най-евтините, но все пак има и достъпни модели между 200-300лв. Логично е човек да се запита каква чак пък е толкова голяма разликата между новият евтин принтер и тази с един добър, но стар модел. Особено предвид, че по-новите модели имат по-висока честота на процесора, повече памет... и миришат на ново.

Основната разлика е в класа, нещо като разликата между A-класата и E-класата на Mercedes. Където Lexmark E460dn е съответно E-klasse. "Дрън-дрън, та пляс-клас", ще си кажат някои. За тях е следващата част.

Принтерите, цената и перспективата

Без принтер няма как, това е ключов компонент за всеки голям офис, малък бизнес, дори дом. Колко е разумен и пестелив човек се вижда точно по избора му на принтер.

Неразумният човек има нужда от принтер и въобразявайки си, че много знае и разбира отива в близкия техно-магазин където по цвят и марка купува нещо до 200лв. Ако е Коледа, може и 400лв. да отдели.

Разумните хора избират принтер, който има:
  • Жизнен ресурс от поне 5-10 години; 
  • Най-оптимално съотношение цена на страница към качество. 
Допълнително се обмислят възможностите за консумативи, драйверна поддръжка и месечно натоварване.

Разум при избор на принтер ви демонстрирам с тази снимка. Снимка, на която се вижда тонер касета от висок клас с ресурс от 15 хиляди страници с едно зареждане. Тази касета нова струва 580лв., повярвайте има защо. Ние продаваме принтер със същата оригинална касета на 90% пълна за толкова пари.

А сега "алтернативата" за любителите на чисто новото. Тя е нов, проектиран и сглобен в Китай принтер за 120-220лв. Може дори да е същата марка, например този. Принтер с тонер за едва 1500 измъчени копия, няколко пъти по-нисък ресурс на фотобарабана, десетки пъти по-ниско месечно натоварване, механика, която ще оцелее 2 години, а не поне 10, както на високият клас.

Давате почти еднаква цена за два принтера. С единият печатате 14 хиляди страници, с другия едва 1500. С нашият имате тонер себестойност на печат на страница 1.2ст., с новия - 12 ст.

След това зареждате новия принтер с тонер за 150лв, себестойността пада леко. Може даже с фалшив тонер за 40лв. Но принтерът дъвче страници, стърже предсмъртно, изведнъж и драйверната му поддръжка се прекратява, умира скоро след края на гаранцията си, която незнайно защо е едва 12 месеца. Тонери, сервизи, загуба на време и нерви След две години си е изпял песента.

Опитайте с нисък клас принтер да отпечатате 100 страници, дори 50. Ще започне да дъвче или гълта по два листа след 20-тата страница, паметта му ще се задръсти, може дори да загуби драйвера си. Lexmark E460dn без проблеми може да печата и 200 страници, дори двустранно без да се ошашка. та месечният му ресурс е проектиран за 50 хиляди страници, а не за 2500, както при ниския клас. При няколко заявки по мрежа, евтините принтери изпадат в шок. Истинските принтери имат отличен мрежов контролер и драйвери и безпроблемно печатат по няколко заявки последователно, което е изпробвано в офиса ни на HP LaserJet 4250dtn.

Кое е по-разумно и по-изгодно? Струва ли си новото? Особено като след 2 месеца експлоатация той вече е по-амортизиран от висок клас принтер на 5 години. 

Lexmark E460dn
 
 
 
Отличен принтер. Сглобка, дизайн, дисплей, механика, скорост, шум, ресурс - всичко е на топ ниво. 

Изпитание на времето
Приказките са нищо без дела и история...
Продали сме много бройки от този модел, стотици от предшествениците му. Мнозина заклети фенове на HP в по-близки времена станаха привърженици точно на Lexmark. Не, че HP вече не правят добри принтери, просто фокусът им е в не толкова компактните модели за средния бизнес. 

Цена на перфектни бройки Lexmark E460dn при нас.

Моделът е популярен в цяла Европа сред корпоративния пазар. Затова има добро предлагане от употребявани бройки на нашия и на чужди пазари. Сравнявайки нашата цена с тази на конкуренти, обърнете внимание на буквите след E460, D-означава дуплекс, N-network. Разлика има и в обема на тонерите, най-разпространени са тези с капацитет от 9000 копия. При нас всичко е на максимум с бройките Lexmark E460DN и най-обемните тонери (E460X11E) за 15000 копия. Важен е и броят на отпечатани страници. Може да видите в снимките по-горе повечето наши бройки с какъв капацитет и изхабяване са.

3 коментара:

Unknown каза...

Защо капацитета на барабана за дадения за сравнение НОВА ПРЪЧКА , е два пъти по голям от на вашия ?

60 000 страници за новия Lexmark MS312dn, срещу 30 000 за вашия Lexmark 460DN (като не се знае колко от този капацитет е изполван .

Не отричам , че 460DN е по-висок клас, с по-голяма касета , просто се чудя , как са увеличили двойно капацитета на барабана при новите модели ?

Unknown каза...

Защо капацитета на барабана за дадения за сравнение НОВА ПРЪЧКА , е два пъти по голям от на вашия ?

60 000 страници за новия Lexmark MS312dn, срещу 30 000 за вашия Lexmark 460DN (като не се знае колко от този капацитет е изполван .

Не отричам , че 460DN е по-висок клас, с по-голяма касета , просто се чудя , как са увеличили двойно капацитета на барабана при новите модели ?

кен каза...

По същата причина поради която ташак монитор има контраст 100000:1, а истински 1500:1. Простолюдието обича големи цифри и не разбира дребния шрифт към уточняващата звездичка към дадения параметър.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни