Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Данъчни, ревизия! Какво да правим, когато нещата опрат до кокала

Парите остават следи! Запомнете го. Понякога ловецът не ви хваща веднага, а ви оставя да пораснете малко, да оставите повече следи и хоп, в капана. Няма измъкване!

Връзки, заплахи, подкупи... някога вършеха работа, но сега не. Добри юристи? Пари на вятъра за консултации, които водят до още повече разходи.

Разбира се, някой може да философства, друг да ви обещава какво ли не, а вие като удавник за сламка да вярвате на теории, които човек в нормална емоционална кондиция би отхвърлил.

Но, когато ножът опре до кокала и няколко екипа на данъчните нахлуят при вас, тогава разбирате в каква заблуда сте живели. Данъчните не са лоши хора, нито са толкова прости, за колкото ги мислите. Те са професионалисти, на такива тарикати като вас са се нагледали. А засуканите оправдания... всъщност опирате до няколко теории от Интернет, за които законовите вратички са отдавна затворени. И да затворите една врата, отваряте друга. Може да избягате от интереса на НАП, но ще се натресете на Прокуратурата. Аз си съветвам да се придържате към истината, защото тя така или иначе ще се разбере, а от укриването ѝ само ще бъдете по-зле. Счетоводството е желязна наука, базирана за закона за запазване на енергията. Парите остават следи.

Мислите, че някой ще ви помогне да прикриете следи? Приятели, роднини с разписки за техни средства, банката с банковата тайна, куриерът, който всеки ден ви взима стоката? Всички ще се отрекат от вас на секундата. А приятели и роднини ще се окаже, че няма как да ви помогнат.

Не питай старило, а питай патило! Казваме това от личен опит. Имаме да плащаме десетки хиляди на НАП. И го правим, смятайки това за справедливо. Защото можеше да плащаме много повече, ако не действахме разумно.

Справихме се сами със ситуацията, минимизирайки загубите, организирайки добра счетоводна и складова система, в която няма пропуски. Фирмата ни се движи по-добре от всякога. Без стрес, притеснения и опасения от бъдещето.

Имаме много личен опит, който можем да споделим с колеги, за които ножът е опрял до кокала.
Ще ви помогнем да запушите пробойните в счетоводството като ви препоръчаме истинска счетоводна фирма, в която няма пропуски. Ще ви насочим към добри юристи. Можем да ви консултираме и дори да подберем за вас подходящ персонал, с който фирмата ви да излезе от кризисната ситуация. Можем да ви насочим за преговори с разбрани гора от централата на НАП. Да изготвим отговори, възражения, предложения и стъпки за освобождаване на разплащателна сметка.
Всичко това срещу заплащане разбира се.

И все пак, започнала е ревизия срещу фирмата ви, какво да правите?
  • Не се шашкайте, не прибързвайте, обмислете всичко внимателно;
  • Поискайте две седмици удължение за отговор;
  • Най-вероятно счетоводителите ви са евтини аматьори, които при ревизия първи ще напуснат кораба (при нас бе така). Не бързайте да ги уведомявате. Ревизирайте си договора с тях, поискайте небрежни по-важните документи, баланс, годишно приключване и т.н.;
  • Не давайте никакви пари за адвокатски консултации, тази област не е позната за тях, сами ще се справите много по-добре (особено с наша помощ);
  • И пак, не се паникьосвайте, в каквито и далавери да сте затънали. В паниката си може да направите такива глупости, които ще ви закопаят безвъзвратно. 
Всяко зло за добро. Виждате новата ни вътрешна счетоводителка, която наехме след ударната ревизия срещу нас.  

За консултация и спасителен план, този личен мейл: kunamail@abv.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни