Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Цената срещу разума или как изгорях с 500лв.

   "Цените на някои неща са малко по-високи при вас отколкото при други търговци"- това е основната забележка към нас от някои хора. На друго мнение обаче са нашите клиенти с които се свързваме, за да имаме обратна връзка с тях, да знаем доволни ли са и дали имат някакви проблеми. Защо го правим ли? Ами защото не бягаме от отговорност и не се страхуваме да задаваме въпроса "Имате ли проблеми?". От този въпрос бягат само фирми, които не са готови, не могат и не искат да решават проблеми. Знаем го от множеството огорчени хора, които идват при нас с проблемна техника, на които им е била отказана помощ на местата от където са я купили. Точно тук е основната разлика между Нас и останалите. В поведението, в готовността за решаване на проблеми и в чувството за спокойствие с което си тръгват нашите клиенти. За парите си не получават само продукт, а получават специално отношение. От цената се ръководят хората, които не ценят истинската техника, а редовните ни клиенти знаят, че за тях има специална отстъпка. Но защо цената е толкова важна и какво всъщност е тя?
България сигурно е в челните места по брой икономисти на глава от населението. Всяка година университетите бълват безброй бакалаври и магистри с такива дипломи, повечето от които даже не знаят как се изчислява БВП. Много от тях не са били или не са внимавали в лекциите по цени и ценообразуване и въобще не знаят какво е стойността на стоката и каква е връзката между стойността и цената на продуктите. Понеже сме пичове и както казах по-горе сме и отзивчиви, ще се опитам да ви обясня тези неща по възможно най-простия начин.
   В най-общия смисъл, стойноста на стоката е вложения труд по производството ѝ. Има обаче едно понятие "добавена стойност". Това е всяко действие, което по един или друг начин увеличава стойноста на стоката. Такива например са положените усилия и затрудненията, които е имало едно лице, за да придобие дадена стока. При нас това се изразява във времето в което от списък с 10000 и повече артикула избираме 20-30 броя, но те са най-запазените, с най-малко отработени часове и с най-мощния хардуер техника. И тук идва другото нещо, което оказва влияние на стойноста, а именно усилията и затрудненията които би спестил човека придобил тази стока, защото тези специално подбрани бройки създават много по-малко проблеми и дефектират много по-рядко. Коя друга фирма подбира по такъв почти маниакален начин своята техника? Никоя. Всички купуват техника на килограм, препродават я с някаква печалба, а след това клиента да се оправя. След като пристигнат при нас, всяка една от тези избрани бройки се проверява, тества се и се почиства, ако има въобще нещо за чистене, защото обикновено са работили в защитени от прах офиси с климатици. Независимо каква е техниката, лаптопи, компютри или монитори, всичко се оглежда много прецизно и само перфектната техника получава статус А(без забележки). След целия този подбор и тестове пишем ревю за тази техника в което споделяме нашите лични впечатления, без излишни хвалби и маркетингови трикове. Истината и само истината. Ако някой мисли, че това не влияе на стойността на стоките, да вземе някаква техника, да я изпробва една или две седмици след което да напише ревю или статия със снимков материал и сравнения на нашето ниво и тогава ще разбере, че интелектуалния труд не е по лесен от физическия и в никакъв случай не е по-евтин. Всичко това вдига стойността на стоките, а цената е паричния израз на стойността. Дори човек без икономическо образование ще разбере, че е логично цената да се променя заедно със стойността. Разбира се всичко това трябва да се съобрази със законите за търсене и предлагане, но за тях в другата лекция. Все пак тези които не са ги учили, трябва малко да се потрудят и така ще вдигнат своята себестойност.
   Ние в RMania не просто препродаваме стока, а предлагаме най-яката техника. Ценим я високо, защото знаем нейната истинска стойност. Някои неща са толкова ценни за нас, че не ги продаваме. Пазим ги за себе си, защото само един истински маниак може да оцени тази техника подобаващо. Дупките на нашето сито са много по-малки от тези на останалите и затова много често от някои неща имаме ограничени количества. Не че не можем да поръчаме стотици бройки, просто поръчваме най-доброто. Клиентите ни не получават само най-добрата и специално подбрана техника, а получават най-доброто обслужване и специално отношение. Не си тръгват с мисълта, че са изгорели с 500 или 600 лева, а остават удовлетворени. Удовлетвореността е безценно чувство, а в RMania сме специалисти в предлагането на наистина ценни и истински неща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни