Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Ледоразбивачи на митове: зеолитът и полезната вода

След епичното ни изследване за водата, много наши приятели и фенове ни възприеха като авторитети в тази област и пожелаха да задълбочим нашите изследвания. Изследвания, които традиционно за нашата организация се движат от дела и реални тестове, а не на философски плам и емоции.
Това наложи в нашите нови изследвания да преминем от евтини китайски уреди към нещо истинско, надеждно, утвърдено сред ентусиасти и дори сред професионалисти. Спряхме се на уредите на HM, които виждате на снимката по-горе.
Сред тях са:
  • HM PH-200 - добър pH метър, калибриран фабрично, автоматична корекция на показанията спрямо температурата;
  • HM ORP-200 - измервател на редокс потенциала на водата, фабрично калибриран, автоматична корекция на показанията спрямо температурата;
  • HM COM-100 - измервател на ел. проводимостта и общата минерализация, фабрично калибриран според няколко разтвора, автоматична корекция в зависимост от температурата.
След като имаме добра мобилна лаборатория с качествени уреди, търсим качествено и необичайно предизвикателство.
Такава задача е да проверим що е то зеолит, има ли почва у нас и дали тази почва е захранена с факти или с празни приказки.
Така изглеждат камъчетата на зеолита, пакетиран под търговското наименование "Клиновит".
За зеолитовите минерали се твърди, че имат чудотворно въздействие върху водата, защото я филтрират и по някакъв по-скоро философски начин значително подобряват всичките ѝ здравословни параметри.
Зеолитите имат вулканичен произход, притежават пореста структура и на пръв поглед логично имат прекрасен филтриращ потенциал. Странно е как водата преминава през тях като ги потопите в бутилка или даже чаша, но тази хипотеза си има яростни привърженици.
Зеолитовите минерали имат поддръжница в цял свят. Родните минерали от Родопите са известни сред тези чудати хора.

Криминално изглеждащата брошура ни посреща с бомбастични изявления:

Поставен във водна среда, клиновитът елиминира йоните на тежките метали и радиоактивното замърсяване. Благодатна тема на учените е да изследват защо водата, обработена с минерала, нормализира кръвното налагане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Жителите на източните Родопи, употребяващи йонизирана по естествен начин вода, не познават болести като язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система. Никой от тях не е чувал за инфаркт или инсулт.

И така да проверим дали имаме повод за национална гордост или това е поредното шарлатанство, с което се излагаме пред света.

За експеримента пълним две чаши с чешмяна вода (гр. София, кв. Витоша). В едната поставяме няколко минералчета и оставяме не 8 часа, както е описано в брошурата, а 14 часа.

За да качим напрежението анонсирахме великият експеримент пред нашата елитна  Facebook група Extreme Health Mentors, където може да видите и много други уникални експерименти, за които нямаме ресурс да описваме тук. Скептичните настроения за възможностите на минералите преобладаваха. Все пак ние оценихме шанса им на 20%.

Моментът на истината след 12 часа

Ето я първата изненада! Водата със зеолита бе видимо по-чиста, кристална, без балончета. Това веднага промени коефициента на букмейкърите до 60 към 40 в полза на зеолитните минерали.
Резултатите започнаха да впечатляват. Фотографиите от новият ни Panasonic GH4 - също.

Резултати и анализи

Преди да ви обсипем със снимки, ще ви покажем таблицата с получените резултати.
Преди да анализираме резултатите, ще ви разкажем накратко за всеки един от трите основни параметъра:
  • pH е параметър, който показва доколко алкална или киселинна за нашето тяло е водата. Водата е толкова по-алкална, колкото има pH над 7.0 и толкова по-киселинна, колкото е под тази стойност. Имаме нужда от алкална вода. Алкалност е един от параметрите, който определя, доколко една вода е жива;
  • Редокс потенциалът показва доколко една вода е йонизирана и съответно жива. В нашето тяло водата има редокс потенциал в диапазона -250 до -400mV. Водата от външни източници най-често има много по-положителен редокс потенциал, което кара организма да разходва жизнена енергия да преобразува водата от положителни към отрицателни стойности;
  • Електропроводимостта на водата се измерва в сименси (S, Siemens). Колкото по-малко, толкова по-добре, означава че има по-малко соли. Дестилираната вода има електропроводимост 0;
  • Общата минерализация показва колко минерална е водата, подходяща ли е за ежедневна употреба. Леко минералните води имат обща минерализация над 100ppm, тежко минералните над 200ppm. Трапезните води са със стойности под 100ppm. В случая уредът е калибриран според три различни стойности за отчитане на минерализацията.
По отношение на pH, след обработката със зеолит водата става по-алкална. Лично на нас не ни е ясно защо, но фактът е налице. Водата е станала по-добра!
Според анализа на редокс потенциала водата е станала малко по-положителна, тоест влошила е показателите си. Трябва да отбележим, че стойност около 200mV е отлична за вода, в сравнение с повечето питейно води със стойности 300-400mV и дори повече за бутилираните в лоши пластмаси.
Сензационно електро-проводимостта е паднала от 214 на 135 единици. Невероятно подобрение!
С почти 40% пада и общата минерализация! Измерена в три различни направления.

Като краен извод можем да посочим, че зеолитът не само потвърждава странната си слава, но и с много надхвърля очакванията ни. Водата става по-алкална, много по-ниско проводима,  минерализацията пада почти наполовина.

Има голяма вероятност след такива чудеса, измерени от нашите уреди наистина вулканичните минерали да пречистват водата от тежки метали и радиация.

Още снимки (дела, а не приказки)


Заключение

За разлика от новите митове, в повечето стари се крие голяма доза истина. Не винаги удобна за наука, медицина и бизнес истина. но лесна за установяване, особено от интелигентни хора.
В случая легендата за зеолита се оказва по-скоро истина.

Споделете вашите впечатления и личен здравословен опит от ползването на обработена със зеолит вода. Може да го направите в коментарите под публикацията или в нашата Facebook група Extreme Health Mentors.

Материалът е изцяло авторски. Ако го намирате за полезен, споделете го с приятели и във форуми, където темата е актуална. Дайте предложения за нови тестове и измервания, нови митове за разбиване или потвърждение.

Бъдете здрави, приятели!

8 коментара:

Иван Гайдаров каза...

Здравейте!
Браво и благодаря ви за проведения тест!
Интересува ме, бихте ли проверили с уредите, дали се запазват същите резултати при монократна употреба на камъните.

Unknown каза...

Точно това исках и аз да напиша, което е написал г-н Гайдаров. Клиноптилолитът, както е правилно да се нарича, който е един от многото вида зеолити, е порест минерал и веднага отдава наличните си елементи на водата и за доливане е безсмислено да се използва, защото повече нищо не би могъл да отдели във водата и тя ще си остане съвсем обикновена. Единствено би могъл да продължи да я пречиства, но нищо повече, особено ако се умие от няколко води. Глупостите, че едно пликче с клиноптилолит се ползва три месеца са измислени от един истински шарлатанин, както той обича да нарича конкурентите си. Не е за пренебрегване и фактът, че минералът се продава абсолютно нелегално по всички магазини, в нарушение на българските закони, които забраняват влагането на клиноптилолит в хранителни добавки. Всичките ситни камъчета и прах продавани по магазините са и вредни, тъй като са нечисти. Престъпниците, което си е точно така, защото знаят, че тровят българите, дори и малките деца, продават клиноптилолита предназначен за наторяване на почвата, който им струва около 3 стотинки за 100 г, от завода "Бентонит" в Кърджали, а го продават с хиляди проценти надценка. А този клиноптилолит е мръсен и негоден за употреба от хората, но бандитите, които станаха отдавна милионери, макар да не разбират изобщо от минералогия и кристалография, въпреки че в сайтовете си пишат, че са големи учени с голям трудов стаж и велики постижения, които до вчера са били само обикновени земеделци използващи минерала за наторяване на билките си, или продавачи на авточасти, макар да има и прокурори сред тях, не се интересуват, че тровят и убиват хора, а само от печалбата, с част от която е ясно, че купуват мълчанието на служителите от контролните органи. Затова умийте в няколко води парченцата клиноптилолит и проверете какво ще отчетат уредите ви. Но е добре да проверите и колко е замърсен ситния клиноптилолит продаван по търговската мрежа, за който от завода в Кърджали заявяват, че е мръсен и са изумени от наивността и направо от глупостта на потребителите, които го ползват и не искат доказателства за качеството и разрешение за продажба, каквото никой няма поради споменатото по-горе. Винаги съм препоръчвал на хората да си набавят сами качествен клиноптилолит и да не купуват тор, която да мият във водата и да я пият. Клиноптилолитът е полезен, но не и този мръсния и по начина по който се твърди, че се използва. Срещал съм се с учени от БАН, работя и с други учени и всички те твърдят, че с клиноптилолита продаван от мошениците се извършва чудовищно престъпление срещу българските потребители и държавата, но.... "демокрация"!!! Дано поне сега някой опита да накара депутатите да променят забранителния закон, макар това да струва пари, но милионите натрупани от мошениците могат да се използват и за нещо добро, и така да се въведат правила и вече клиноптилолитът да се продава законно, да е качествен и ефективен.

кен каза...

Хубава информация. Обсъждаме темата в Facebook групата Extreme Health Mentors. Там е публикуван и тест с пречистване на домашна ракия с тези минерали. Резултатите са по-различни, но логични.

Unknown каза...

Илиев съм, pH според мен трябва да е около pH 7, като 50% от количеството на поетата от организма ни вода да е малко под 7 или да е от 6.7 до 6.9. Такава тя има по дребна диполна структура и организма я усвоява по добре като с по малко енергия я разгражда за да я вкара в жизнената си система и тя не влияе много на ензимите в храносмилателната ни система докато отиде в дебелото черво и от том се усвои от организма ни. Ако е малко над pH 7 или до 7.37 но с ORP с минус 200 и дори да е малко минерална е другата отлична вода. Пак няма големи диполи, а всъщото време организма не изразходва енергия като я вкарва в клетачната си и междукленачвата си среда която е с ORP минус от 200 до минус 400 редокс потенциял докато тя се усвоява лекува... Пример до Дряново съм открил чешма ORP минус 223 pH 7.15 отлична е въпръки, че намирисва, минерална е. Не трябва да се оставя да се дегазира за отмирисване, да се промедя разтворената газ в нея, с газ от въздуха. Проводимоста е COND 720 сименса , TDS 475 ppm, SALT 360 ppm, последните неща не са кусури, ако я пиеш известно време и чрез интуицията си не посягаш към нея, ти я сменяш с pH 6.90, калий К 80 до 100мг/л, магнезий 24 до 30мг/л , цинк 2 до 4.5мг/л , мантан 0.04 до 0.09мг/л , сулфати 197.07 до 249.75мг/л , калций < 8 до 20 ,мг/л или да го няма, йони на HCO3 < 60мг/л , калциеви йони <20 мг/л = Общо съдържание на соли 303,11 до 374,4ppm това е водата на районите в света с най много дълголетници и нака нататък....Поздрави Илийчо....

Unknown каза...

да знаете къде около софия има вода с ORP -200 или нещо подобно

Unknown каза...

Здравейте,

pH е балансът между положително и отрицателно заредени водородни йони - нищо повече. Грешно е твърдението да се нарича алкалната вода "жива" поради няколко фактора:

1. pH на дъждовната вода е 5 и това не я прави по никакъв начин вредна за човешкия организъм.
2. Белината е ~10% разтвор на натриев хипохлорит и вода, която е с pH 12. Макар и pH да е наистина високо, това не означава, че може да се пие. Същото се отнася и за морската вода, която е с pH 8.
3. pH в стомаха е 2, така че дали ще го захраниш с вода с pH 5 или 10, няма никакво значение.

Така че, пиенето на вода с алкалност, близка до неутралната "натурална" вода в диапазона 6,5 и 7,5 e препоръчтелно. Всичко останало е шарлатанство и фактите, около ползите на алкална вода са измислени от продавачите (особено на продуктите, които повишават pH чрез електролиза), а не от самия производител (който никога няма да напише подобно нещо в инструкциите си).

кен каза...

Здравейте, г-н офиснен професор, в разсъжденията ви има капка алкална "логика" от изворите на Уикипедията без качествен контрол. Но защо, по дяволите всичко идва от празен профил с тъпо наименование? При толкова потресаващи знания, защо не публикувате аналитичен материал и да го споделите?

Unknown каза...

Би било добре да има някакъв ефект, но спиред моите изследвания, съм доказал, че хората вярват пивече на думи, отколкото на факти. Стига да е евтино, а ако може и да е безплатно, ще пробват всичко. Ето нещо 1000 пъти по-добро от зеолита и научно доказано възстановява функциите на органи и системи: http://cciya.do.am/load/antioksidanti/koral_majn_coral_mine/1-1-0-2

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни