Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Екстремално здравословни условия на труд и почивка

Ще започнем с един на пръв поглед абсурден въпрос:
Води ли компютърната техника и периферията към нея до увеличаване на производителността на труда?
Съзнанието ни казва "Да", но нещо по-дълбоко в нас ни кара да се замислим дали това наистина е така. Ако сте мениджър, работодател или шеф в държавна администрация дори и съзнателно ще признаете, че има нещо гнило в компютрите.

Някога хората без компютри като че ли бяха по-ефективни, по-мотивирани, по-всеотдайни на работните си места. По-малко хора вършеха много повече работа. Екипите бяха по-сплотени, а индивидите по-малко напрегнати и разсеяни.

Проблемът 

Твърди се, че индивидите деградират и стават по-малко умни, не толкова способни и отговорни като някога. Това разбира се не е истина. Просто по-някаква мистериозна причина хората са по-малко мотивирани да работят. Докато някога повечето работници са се раздавали на 100%, че и повече в добра фирма, то сега малцина биха вложили повече от 60% от концентрацията и уменията си на работните места. Може би прекалено се уповават на компютрите или просто не им се работи?
Повечето работодатели логично предполагат, че персоналът им се разсейва в лични имейли, чат, Фейсбук и други странични за фирмата дела. В следствие на това предположение се ограничава Интернета, слагат се филтри, заглушават се даже личните телефони. Резултата е съмнителен.

Предполага се, че съвременният човек е по-изнервен, по-малко отпочинал, по-натоварен интелектуално и емоционално (контакт с клиенти) от работещите преди няколко десетилетия.
Въвеждат се нормативи за почивка, задължителни отпуски, допълнителни разтоварващи мероприятия, много фирми имат на разположение фитнес, басейн, сауна... психолог.

Нищо не помага! Освен следобедната сиеста или направо дрямка в някои латино фирми.

Като специалисти в анализа на въздействията на технологичната среда върху човешкият организъм можем да изкажем и да докажем други предположения, потвърдени от много наши приятели, фенове и клиенти.

Технологичната среда създава ползи за автоматизация на труда, но чрез своите вредни въздействия пречи на концентацията, креативността и ефективността на всеки човек.

Диагностика на проблема

А сега ще докажем това твърдение, не чрез философстки тиради, а чрез нагледна демонстрация с методики и уреди за отчитане.

Електромагнитни полета

Един от основните проблеми в технологичната среда около нас са електромагнитните излъчвания. Електромагнитните лъчи, които ни облъчват са следствие от желанието ни да комуникираме безжично, което си има цена... комуникацията не става по жица, а в пространство чрез електромагнитни взаимодействия. Човешкото тяло не е конструирано да издържа на такива електромагнитни влияния. Биологичните тъкани се загряват от взаимодействието с пулсиращите и проникващи през него вълни. Пример за това какво се случва с биологична тъкан е мощното електромагнитно поле в микровълновата печка. На същата честота като микровълнова печка от 2.40GHz се осъществява комуникация чрез смартфони, по WiFi, Bluetooth.
Отчитаме тези полета чрез уреда TES-593, който засича вълните по три оси (X, Y и Z) и регистрила полета с честота от 10MHz до 8GHz.

Най-големите излъчватели на нейонирираща радиация (електромагнитни вълни) са:
  • Микровълновата печка (на-мощният източник на радиация, облъчва на много голямо разстояние);
  • Безжичните рутъри (облъчват на сравнително голямо разстояние);
  • Лаптопи и компютри с WiFi, Bluetooth и др. безжични връзки (облъчват на малко до средно разстояние);
  • Смартфони и други персонални устройства за комуникация като таблети и smart watch (облъчват само в непосредствена близост до човешкото тяло).

Пулсации на светлината (ШИМ)

Пулсиращата светлина е сред основните източници на дискомфорт и води до най-голяма преумора, нервност и неефективност.
т

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни