Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Мистерията на NVidia Quadro 600

NVidia някак неусетно смениха FX-номерацията на видеокартите си и това доведе до объркване сред познавачите коя карта към кой клас е. Друго объркване настъпи когато в нископрофилен вариант се появиха 128-битови видеокарти с големи и мощни графични ядра.


Quadro 600 първоначално звучи като продължение на слабата, бизнес ориентирана NVS серия... и като вид, и като номерация.

Проведохме тестове на видеокартата на Workstation машината DELL Precision T5500 с процесор Intel Xeon E5520. Показваме получените резултати в сравнение с други видеокарти:
Гледайки резултатите от тази видеокарта не повярвахме, че компактна видеокарта е способна да мери сили с по-старите 128- и дори 192-битови FX1800 и даже FX3800. Затова свалихме охладителя за да видим що за графично ядро постига това. И какво да видим? Пред нас е големият 128-битов Fermi кристал GF108GL, аналогичен на този в игровата NVidia GeForce GT430. Съвременни технологии, поддръжка на DX11, добро мултимедийно декодиране, отлична CAD производителност.
Параметри и цена на картата при нас.

1 коментар:

Димитър каза...

Здравейте,
Търся подходяща карта за Lenovo Advanced Dock 2503. Смятате, ли че quadro 600 е добър избор? Ще се ползва заедно с ThinkPad w500.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни