Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Полезна и уютна Коледа със светлина без пулсации

Мнозина ще се опитат да ви излъжат, че по Коледа имате нужда от парцали, средства за оптичен тунинг, безсмислени технологични джаджи, че децата имат нужда от много играчки. Ние пък се очаква да ви излъжем, че имате нужда от компютри, лаптопи, монитори и компоненти.  И способните търговци ще успеем да ви излъжем. Даже и да сте изключение, огледайте се за множеството излъгани около вас.

Лично аз съм отвратен от баналните, евтини и насочени към пълни идиоти рекламни кампании, оферти и промоции. Рекламира се пошлост, лакомия и най-нагло алкохолизъм с Бейлиз и балет например. Техномагазини рекламират боклуците си, които може и да издържат до следващата Нова Година. Фирми, вносители на игри най-безсрамно се опитват да ви убедят, че трябва да се зомбирате с компютърни игри. Толкова са нехайни към здравето на потребителите си, че минимална идея и препоръка не могат да ви дадат нито за оптималните параметри на хардуера, нито за качествата на дисплея. Важното е да продават, колкото може повече, бонуси да трупат и "заслужено" да им плющят ушите по коледните трапези.

Всичко това обаче е нормално за битието в комерсиалния свят. Единствената ни защитна стена срещу всичките му негативни влияни, облъчвания и консуматорски внушения са разума, социалната отговорност и любовта към близките ни хора.

Виждате, че даже ние уважаваме празник като Коледа чрез сериозна отстъпка. Но тази отстъпка не е за всеки, не е за глупавият и противен консуматор, който колкото и да се напъва, няма как да се възползва от нея.

Коледа е идеалното време да се вслушаме в разума и да покажем обич към близките си.
Те нямат нужда от вещи, имат нужда от внимание, споделяне на опит, а не от суетни изхвърляния чрез непотребни или вредни вещи.

Нашият опит в Retro-PC-Mania ви подарява знанието за вредата от трептящата светлина.
Коледа е точното време за отдих, топлина и уют, което е подходящо да проверите нашите съвети.

Коледа се свързва със свещи, огън, камина - все традиционни източници на светлина и комфорт, останали от един древен свят, в който хората бяха по-малко егоисти, по-човечни към околните и по-разбрани към близките.

Светлината от свещите и въобще от огъня е естествена изкуствена светлина, светлина без пулсации, с добър спектър. Светлина, която гали окото и тялото. Да, светлината я възприемаме не само с очи, иначе щяхме да гледаме морето само по телевизията.
В случая използваме технологиите, за да покажем че светлината от свещите няма вредни пулсации. Включили сме и нашето ново изобретение, фотодатчик за смартфон.

Може би някои ще приемат правата линия за нормална? Но ето какво се случва, когато измерваме синтетични изкуствени източници на светлина.
Виждате как се онагледяват агресивните пулсации от дисплей на лаптоп. Виждате и пулсациите на офисното осветление,  което въпреки, че е с електронен баласт отлично се отчита от нашият смартфон ШИМ-метър с фотосенсор, включително и с честотата му.

Виждате, че нямаме нужда от технологични джаджи за Коледа. Почти всичко изкуствено и синтетично е продукт на суетата и лакомията. Искате да подарите на близките си нещо полезно и наистина ценно? Подарете им любов, внимание. А като вещ им подарете нещо оригинално, лично и полезно, ако ще да са и вълнени чорапи, но без баналния подарък в тях.

Колкото до ролята на светлината и минимизиране на вредите от лошата такава, прочетете този наш материал.

Кога, ако не по Коледа може да проверите нашите твърдения за ролята на истинската светлина?

Кога, ако не при преход към следваща календарна година да не започнете един по-естествен и здравословен начин на живот?


И като стана въпрос за здравословен начин начин на живот, сега е време да се замислите да промените и вредните си хранителни навици.

Постихте ли? Ако да, вслушайте се в тялото си, което се чувства по-добре без трудно разградимите месо и млечни продукти. Месо, което човек не е роден да храносмила, защото не може да усвоява холестерола, пикочната киселина и внесената свърх-киселинна среда. Месо и млечни продукти, които са причина за почти всички болести, преждевременно остаряване и износване на кости, стави и сухожилия, атрофиране на мозъка.

Пиете алкохол обилно нали? Чудесно и наздраве! Но вслушайте се във вредното, разрушително влияние върху организма ви: болки в главата, задържане на вода, забавяне на метаболизма, раздразнителност, лоша самопреценка на личните възможности и т.н. И го откажете през следващата година.  

Весели Празници и разумна Нова година!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни