Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Най-новите Android PC на Rikomagic вече в RMania. Благодарим на митници и DHL-BG

Веднага след официалното си излизане, новите модели на един от най-популярните и стабилни производители на Android Mini-PC бяха поръчани от нас.

Но защо чак сега ви ги показваме, след като сме поръчали тази техника ноември месец 2014г.?!
Това е дълга история. История на съвестност, компетентност и честност от страна на митници и DHL-BG. Не знаем на кой да благодарим от тези две организации, но ни бяха начислили мито, защото сме послъгали в декларацията за внос.

Тези устройства според съвестен хардуерен ултра-експерт от митниците са Set-Top-Box за телевизия, а не мини компютър, както си мислихме ние и невежият им тайвански производител.
В началото спорихме, отричахме и дори бягме груби. Но после помислихме и мъдро решихме, че може би държавните експерти с над половин вековен опит имат право? Препоръчваме на всички наши клиенти с Android Mini-PC да отидат в Митницата на Аерогара-София за да им бъде подкарано устройството като Set-Top-Box, защото ние за съжаление нямаме такава компетентност. И да си платят митото, че предните десетина вноса също бяхме сгафили, но ни се размина проверката от топ експерт.

Вероятно се подсмихвате ехидно, но грешите! На държавна работа как да не назначат някой, който не е наистина супер експерт? Абсурд, що за патриот сте вие?! Все пак ние (българите) сме измислили компютъра, бяхме втората компютърна държава в света, в космоса летяха наши от компютри до компоти. И всичко това, благодарение на държавните ни служители, най-добрите държавни служители в некапиталистическият свят.

След любезни и конструктивни мейли, изключително информативни и компетентни разговори с прекрасни моми по телефона, молба на официална резолюция от митническия представител, наша готовност за физически контрол... ни съобщиха:
"Момчета, Коледа е! Set-Top-Box си е това, ама хайде от нас да мине, този път няма да ви взимаме мито". 

Бахти пичовете! - си казахме. Толкова ни стана коледно и благодарствено, чак се зачудихме защо пък клиентите да не платят не едва 14% мито, а поне 50%. Нали събраните пари отиват за прогреса на тази държава?

Почуствахме се виновни, че не платихме митото. Решихме догодина да внасяме фибички и да ги декларираме като Set-Top-Box с обявена стойност 500 долара. Заможна фирма сме, така се прави благотворителност.

И така, след закономерно закъснение, заради наша неизрядност, стоката е при нас. За разлика от друг път от DHL-BG нищо не бяха подменили, както си е редно. Свеж е още спомена как ни бяха заменили евтините Intel Core 2 Quad процесори с къде по-ценните Pentium II. Горките, какво ли не правят за да върви бизнеса в страната.

Като стана въпрос за икономическа помощ, наскоро DHL-BG ни бяха подарили доставка за друг получател, мултимедийни/мрежови плейъри. Коледа е, но съвестно върнахме стоката, за която други колеги бяха платили. Въпреки, че знаем ли, на тях пък може да са подарили в замяна климатици Daikin например. Пак съжалихме, развалихме веригата от прекрасни коледни подаръци с нашият скучен идеализъм.

Колкото до устройствата на Rikomagic - прекрасни, невероятни и страхотни!
Могъщ Android (ARM) хардуер, максимални параметри, коплектация и екстри. И най-добрите и стабилни версии на Android ROM, редовни обновления на софтуера, версии с български език, работещ маркет.

Кои модели заредихме (толкова експедитивно)? 
Rikomagic MK902 II (2GB, 16GB)
  • Свърх-популярният Rikomagic MK902 II. Популярен от месец и нещо в световната мрежа. Дошъл за два дни до нас от Тайван, но заради приятните хора на държавна и на уж германска служба неусетно и приятни минаха седмици. Хардуер: новият Rockchip RK3288 с Quad-Core Cortex A17 CPU , GPU: Mali-T764, 2GB DDR3 RAM, 16GB ROM + SD slot, Dual-Band WiFi 2.4-5.x GHz. Най-достъпното и мощно решение за 4K; 
Rikomagic MK80

  • Rikomagic MK80 с Octa-Core процесор и 64-Core GPU. Allwinner A80 Octa-Core (28nm), ARM Cortex-A15 и -A7, (A7@1320MHz, A15@2016MHz). Най-ново поколение мощна графика за 4K и тежки Android игри PowerVR G6230. Dual Band WiFi - 2.4GHz + 5.0GHz и AC за ултра-скоростна връзка към модерен рутер. Странна, но страхотна екстра за външно свързване на 2.5" HDD или SSD; 
 
Rikomagic MK12
  • Rikomagic MK12 с много добре вписалият се в Android света чипсет Amlogic S812, с Quad-Core CPU с ядра ARM Cortex-A9r4 на 2.0GHz. 8-ядрено GPU Mali-450 с поддръжка на 4K формат и добро декодиране ; 
Rikomagic V5
  • Rikomagic V5 - най-мощният и функционален Android PC HDMI стик, с Rockchip RK3288 (28nm, Cortex-A17), Mali-T764, 2GB RAM, 16GB ROM + SD Reader.  Dual-Band WiFi 2.4GHz + 5.0GHz. Първият HDMI стик с 1000M LAN.

Тестваме устройствата в момента, очаквайте скоро техни много подробни представяния в нашият Facebook и тук, в блога ни.

Напомняме, че в момента разпродаваме предходните модели на много приятни цени.

Напомняме и на всички вас, че съвестно и навременно трябва да си плащате данъците, таксите и митата. Защото нашите държавни служители и Държава като цяло функционират перфектно и са пример за подражание в цял Европейски, Американски, Азиатски, Съветски и какъвто се сетите още съюз или общност.

Изумителни пътища, спортни арени, стройни и отзивчиви полицаи, перфектна съдебна система, медицина на световно ниво, образцово образование и разбира се, компетентни митничари, които помагат на бизнеса да остава в белия сектор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни