Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Ъпгрейд на Motion Tablet с USB порт

Motion Computing е реномиран производител на специализирани Tablet PC, седалището на който се намира в Остин, Тексас. Компанията е малко известна извън САЩ, защото продуктите и са фокусирани към специфични пазари като здравеопазване и правителствени поръчки. Продуктите на Motion са здрави, ударо- и водо- устойчиви таблети със специфичен дизайн, предназначен за потребители, които постоянно се намират в движение като здравен персонал, инспектори, сервиз и инженерна поддръжка.
Motion Computing MC-F5 е защитен, удароустойчив таблет с гумиран корпус, който предпазва устройството от попадане на влага и прах. Таблетът има висок клас на защита IP-54 и отговаря на военния стандарт MIL-STD-810F, тоест устройството спокойно може да поне падане от височина до 2 метра, не се страхува от влага, пряка слънчева светлина, прах и други замърсявания.
Конструкцията с повишена здравина осигурява висока надеждност във всякакви сложни условия - производство, склад, площадка за товарене. Таблетът има опционален 1D/2D баркод скенер и RFID четец. MC-F5 има вградена в задната си част камера с подсветка, която е снабдена с качествен 2Mpx сензор и автофокус.
Моделът има добра читаемост в различни условия на осветяване, MC-F5 е снабден с AFFS+ (Advanced Fringe Field Switching) дисплей на BOE-Hydis, който се явява подвид на S-IPS. Качественият дисплей осигурява максимални ъгли на видимост и отлично цветопредаване. Благодарение на технологията Gorilla Glass екранът с лекота издържа удари от тежки предмети и на него много трудно се появяват драскотини.
Дисплеят е уникален и със своите поляризиращи филтри, които намалят отблясъците и усилват контраста, в резултат на което читаемостта на текста от такъв екран остава добра дори и при ярка слънчева светлина.
Motion Computing MC-F5 има множество комуникационни възможности, сред които WiFi, BlueTooth, WWAN и GPS.
Както виждате моделът има уникални спецификации, но наред с това има и един изумителен пропуск, MC-F5 няма нито един порт USB. Единственият начин за свързване на USB периферия е придобиването на рядко срещана и скъпо предлагана докинг станция.
Множество майстори по различни форуми описват проблема с липсата на USB и безрезултатно се опитват да го решат.
Нашият сервиз има претенции да бъде сред най-добрите в България и това предизвикателство бе разгледано като шанс да покажем, че в малката ни страна има хора, способни да се справят със задача, непосилна за никой друг.
Фотографирали сме подробно процеса на "присаждане" на USB на един толкова нестандартен лаптоп. Снимките нямат нужда от допълнителен коментар, освен този, съдържащ се в някои от тях.
Това е от нас като инструкции за ъпгрейд на Motion Tablet. Надяваме се, че сме били полезни на нашите читатели в България и в чужбина.
USB портът работи отлично, поддържа и работа с USB хъб. Може да видите и нашата видео-демонстрация:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни