Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Завръщането на Бай Ганьо

Вероятно редовните ни читатели се чудят защо толкова дълго нямаше продължение на поредицата ни статии, свързани с компютърните премеждия на Бай Ганьо.

Нещо гнило става в България... всъщност цялата държава, заедно с народа, културата, икономиката, атомните централи и каквото още се сетите на тази прокълната територия, усилено гният и се разлагат от късната есен на 2010-та година насам.

Като типичен нагаждач, Бай Ганьо през този тежък период се бе слял със стадото на овчия народ и не проявяваше особени признаци на своята простотия, нахалство и стремеж към самоизтъкване.

Дори главните Бай Ганьовци на държавата посвиха перки и даже с цяла армия журналисти и репортери не можеха да ги изкарат от родната им провинциална идилия - копане на картофи и лов на... балъци.

Както сами обаче знаете, след месец Април тази година, Баш Бай Ганьовците на държавата се събудиха от тежката зимна летаргия и като никога досега, генерираха простотия след простотия.

С идването на топлите и безгрижни месеци на 2011г., облекченият от сметки за ток и парно, данъци, разходи за храна и следователно от необходимост да се напряга с работа и физическо оцеляване, редови Бай Ганьо с неизчерпаема енергия започна да възвръща форма.


Образът на Бай Ганьо е един вид икономически барометър за ориенталската ни икономика - когато всичко е наред, той блести със своята неизчерпаема простотия и нахалство, но когато икономиката е в криза, Бай Ганьо е един от многото сиви и унили хора. Получава се един порочен кръг - уж икономиката ни работи някак си при наличието на Бай Ганьовци, но за да работи не "някак си", а добре и да не изпада в подобни колапси ни трябват работливи, скромни и позитивни хора, а не мързеливи дебили.

Още една причина за завръщането на Бай Ганьо е топлото и безгрижно време, сезонът на отпуските, ракийката и шопската салата, чалгата и комплексарщината. Вероятно сте забелязали, че с идването на топлото време, все повече хора изтрещяват и започват да се държат неадекватно.

Липсваше ли ни Бай Ганьо? Разумът казва – “не”, но емоцията – “по-скоро да”. Бай Ганьо може да е забавна компания за кръчма или карти, но не и да натрапва своята арогантност и  "компетентност" по време на работа. От друга страна обаче, никога не сме твърдели, че Бай Ганьо е глупав и напълно некомпетентен, а точно такива хора го заместиха през тежките зимни месеци. Специалисти по всичко, най-вече от женски пол, за които компютърът е кухненски уред и лъскаво украшение, а не сериозна техника за работа ... но това е съвсем друга тема.

И така Бай Ганьо се завърна, макар по-късно в сравнение с предишни години, макар плахо и нетипично за него неуверено, но това си е все същият наш Ганьо Балкански - едновременно простоват, но хитър; нахален, но с широко сърце; кавгаджия, но само на думи; самоуверен “разбирач”, но все пак жаден за знания.

Завръщането на Бай Ганьо ни зарежда с оптимизъм, защото неговият образ явно е толкова дълбоко вкоренен в първичното ни балканското общество, че изчезването му завинаги ще е явен показател за края на тази абсурдна държава, колоритен народ и за жалост на простовата ни култура.

Други публикации от поредицата за Бай Ганьо:

Добави в Svejo

1 коментар:

marinski каза...

Здравейте!
Попаднах случайно на вашия сайт преди малко повече от година когато си издирвах качествен монитор тъй като се занимавам с фотография. Веднага се възхитих на статиите за хардуер на сайта ви тъй като от доста време не бях попадал на български сайт предлагащ сравнителни тестове на компютърна техника. До голяма степен вашият сайт запълни вакуума, който се появи от времето когато се отказах да чета някои български вестници и списания, защото от медии за ревюта и тестове на техника се бяха превърнали в рекламни материали. Не че липсват чужди сайтове, но още по-добре като има български. Още повече обаче се възхитих когато прочетох първата статия от поредицата за Бай Ганьо(ю). И всяка следваща. Доста добре сте усетили психиката на българския купувач и не само купувач/клиент, а на поне 60% от българите въобще. Защото такива индивиди ги има навсякъде. И имам чувството, че политиците и то не само в БГ имат голяма полза от това, защото такава маса от ниско интелигентни и лишени от национално самочувствие хора са по-лесно управляеми. Когато народа слуша чалга, а не класическа или друга музика, ходи на кръчма да пие менте алкохол, а не на театър, гледа ГЛистопад, а не някой филм на Кубрик например е по-лесно да го управляваш чрез дезинформация и PR изяви. Тогава е по-лесно скупщината от балъци да повярва, че наглите са заловени, полицията си е свършила работата, че в "Стара планина" има соя, която после се оказва, че е само "Молекули" и т.н. Като четях статиите за Бай Ганьо наред със смеха се и натъжавах, защото осъзнавах как реално живеем. Още повече се натъжих, когато видях, че отбор обидени, анонимни юнаци веднага започнаха да ви нападат за това което пишете. Натъжих се защото те вместо да се замислят и да се осъзнаят се правят на обидени и веднага нападат. Те не могат да осъзнаят, че както при Алеко, така и при вас този образ е коректив и трябва да служи за пример. За това което НЕ трябва да бъдем. За това ви подкрепям напълно и ви пожелавам да продължите да пишете подобни статии, които да служат за пример. Пожелавам ви успех!

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни