Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Ретро тест: най-добрите игри, стартирани на Pentium III лаптопа Compaq Evo N600c

Често се случва да ни питат по телефон или имейл дали имаме “евтин лаптоп за игри”. Подобен въпрос първоначално ни се струва доста забавен и дипломатично отговаряме, че има игри, които се стартират на всеки лаптоп (например пасианси) и игри, които не могат да се подкарат на никой лаптоп (като Lost Planet 2 под DX11).
Имайки на разположение огромен асортимент от ретро-лаптопи решихме да изпробваме докъде се простигат игровите възможности на Pentium III лаптоп. За нашите тестове избрахме Compaq EVO N600c, който за времето си е разполагал вероятно с най-производителната графична карта (ATI Mobility Radeon 7000).
Compaq EVO N600c ни изненада с невероятно здравият си метален корпус (надминаващ по качество дори IBM Thinkpad T20/22/23). Учудващо е колко добре са издържали изпитанието на времето (почти 9 години) наличните бройки на този модел за теста ни, проведен през 2010г.
В сравнение с нови модели лаптопи, оригиналната японска батерията на Compaq EVO N600c демонстрира фантастични резултати – около 3 часа автономна работа!
Солиден и красив дизайн, качествена клавиатура, здрав корпус и надеждна работа – това са качества на N600c, каквито не притежава нито един нов модел на HP.
В потвърждение на тези наши твърдения може да прочетете коментара на наш клиент, поръчал си този модел чрез on-line магазина ни.
В демонстрирания видео-материал можете да видите как Compaq EVO N600c се справя отлично с едни от най-известните и качествени игри в компютърната история (Quake 3 Arena, Serious Sam SE, Need for Speed Porsche, Return to Castle Wolfensteein и… изненадващо добре с Unreal Tournament 2003). И това, ако не са игри?!
Може да сравните производителността в игри на този лаптоп от 2001/2002-ра година с нетбук от 2009/2010-та година (HP 2140):
Този и още много други ретро-лаптопи (и много по-нови модели) може да разгледате в нашата ценова листа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни