Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

HP LP2465 - колкото повече, толкова повече

HP LP2465 е професионален 24-инчов LCD монитор, за който с пълна сила важи прословутата фраза на Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече.
Повече цветове с 24-битовата високо-контрастна S-PVA матрица, повече бързодействие спрямо по-старите IPS и PVA дисплеи (само 6ms), повече видима област и внушителна 1920х1200 резолюция за HDTV. Много повече удоволствие от филми, игри, програми за дизайн и графика, безкрайно поле за любителите на десктоп иконите.
Параметрите на HP LP2465 са впечатляващи: S-PVA матрица от Samsung, 1000:1 статичен контраст, 1920х1200 резолюция, 178/178 ъгли на видимост, 500cd/qm яркост, 6ms (g-2-g) и 13ms (r+f) бързодействие.
Още по-впечатляваща от параметрите на монитора е работата с него – мнозина са виждали големи 24-инчови ТВ панели или евтини TN+Film LCD монитори, но реалните 16.8млн. цвята и Full HD резолюцията на HP LP2465 поразяват зрителните възприятия на всеки, който не виждал S-IPS или S-PVA панел с голям диагонал. Човек изведнъж осъзнава, че мощните многоядрени процесори, скъпите игрови видеокарти, тера-байтите дисково пространство не са пълноценни без монитор като HP LP2465.
Корпусът на 24-инчовият монитор е изработен от качествени материали, стойката е повече от стабилна, дори и за внушителното тегло и размери на HP LP2465. Както подобава на професионален монитор от висок клас наличен е USB хъб, стойката осигурява три степени на свобода, налични са два DVI входа. Както виждате от снимките мониторът е добре екраниран чрез метална обвивка, а също така надеждността не е жертвана в полза на тънкия дизайн като електрониката на HP LP2465 е разположен в просторен корпус с много добра вентилация.
Лошата вентилация и дизайнерските приумици бяха причината за провала на някои професионални модели на NEC, например масово дефектиращия NEC 1970NX.
Менюто на монитора има достатъчен избор от настройки, които разбира се не могат да се сравнят с тези при EIZO, но са по-богати от тези повечето модели на основния конкурент DELL. Управлението и подредбата на менюто не блестят с оригиналност и практичност, за разлика от добре анимираното и управлявано с джойстик (в някои модели) меню на мониторите на NEC.
Уверен съм, че повечето наши читатели ползват пълноценни S-IPS, P-MVA и S-PVA монитори, затова ще се опитам да предам невероятната картина на HP LP2465 чрез следният снимков материал:
 
Вероятно сте чували мнения по форумите, че професионалните монитори са инертни и бавни, но ви уверявам, че това са мнения на хора, които или са тествали много стари модели монитори, или правят изводи на базата на некоректните спецификации, без да имат реален опит от ползване на подобен монитор.
Вижте следният видео-материал, където освен отличните ъгли на видимост, демонстрираме и бързодействието на HP LP2465:



Изводи. HP LP2465 е отличен монитор с голям диагонал и Full HD резолюция. Мониторът е добър избор, както за професионалисти (дизайнери, фотографи, художници), така и за потребители, които искат да се наслаждават на истински 24-битов цвят. 
24-инчовият S-PVA панел е отличен избор за домашно HD кино, а също така и за най-динамичните нови игри (включително и от конзола). 
Единственият недостатък на този качествен, професионален модел е липсата на HDMI или Displey Port входове.

Голям избор от професионални S-IPS, S-PVA и P-MVA монитори, може да намерите в нашата ЦЕНОВА ЛИСТА.

2 коментара:

kosio каза...

Zdrasti,

Pozdravleniq za hubavite reviuta.
Dali shte mojete da mi dadete nqkakvo podobno tehnichesko opisanie za HP L2245w/wg ... opitah se da otkriq nqkakva invormaciq .... bez oasoben uspeh

Pozdravi

Анонимен каза...

Дам и аз съм много доволен от този монитор!

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни