Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Crysis Warhead на Pentium III 733MHz!

Покрай все по-съвременните машини, които тестваме напоследък, Retro-PC-Mania започна да се отдалечава от идеята, заради която бе създаден този сайт, а именно - тест и демонстрация на качествена стара компютърна техника в нови приложения.
И ето, че в тази статия ни се отдава уникалната възможност да демонстрираме една легендарна платформа - s. 370, работеща с Intel Pentium III.
Задачата, да подкараме една от най-тежките съвременни игри (Crysis Warhead) на тази наистина ретро-конфигурация е едно от най-амбициозните ни начинания. В Интернет пространството има и други ентусиасти, захванали се с такъв експеримент, най-известен от които e стартирането на Crysis на конфигурация с два процесора Intel Pentium III на 933Mhz и AGP видеокарта ATI Radeon X1600.
Нашата демонстрация може да претендира за рекорд, в който CRYSIS се стартира пълноценно и с нормална резолюция (1280х1024) на компютър от старо поколение, чийто централен процесор е с най-ниска фабрична честота (от показаните в Интернет).
Процесорът в нашата демонстрация е стандартен Pentium III на 733Mhz, а тестовата ни машина е IBM Intellistation E Pro (Type: 6846-47U), която за съжаление не поддържа наличният в "арсенала" ни Tualatin на 1400Mhz, с който бихме могли да атакуваме тежката игра с много по-агресивни от минималните настройки.
В най-голяма степен успехът на експеримента ни се дължи на една от най-мощните AGP видеокарти, произведени за масовия пазар - ATI Radeon HD3850 (512MB DDR3, 256-bit), за която преди време направихме подробен обзор.
За успешно стартиране на Crysis Warhead, най-проблемно се оказа не толкова намирането на мощна AGP видеокарта, колкото откриването на s.370 конфигурация, която да поддържа над 512МВ оперативна памет. От посочените по-горе спецификации на IBM Intellistation E Pro се вижда, че  системата може да работи с до 1.50GB оперативна памет. Нашата тестова машина подкара Crysis с 1.25GB SDRAM памет.
От показаният в статията видеоматериал може да видите, че играта, поставила на изпитание и най-съвременните конфигурации, се стартира успешно и на Pentium III 733Mhz.
Ако има читатели, на които да са известни опити за стартиране на Crysis на по-стари платформи и/или по-нискочестотни процесори, ще приемем предизвикателството да подобрим всяко подобно постижение.

1 коментар:

Unknown каза...

От тук вече се убеждавам че видеокартата е най-важното нещо специялно за игрите!!! И рамта е важна, но видеокартата е на първо място.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни