Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

CRYSIS на HP Pavilion HDX9000 DRAGON

След като изпробвахме супер-играта Crysis на HP Pavilion dv9000 (Turion X2 & NVidia GeForce 7600), останахме със смесени впечатления - от една страна играта вървеше нормално на лаптопа, от друга страна картината не бе толкова сочна, като например с ATI Radeon HD3850 или NVidia GeForce 9600GT. Няма как обаче разглезените ни от S-IPS и PVA/MVA
очи да оценята положително картината от лаптопска TN+Film матрица.
Сега решихме да изпробваме комбинацията Core2Duo T7500 (2.2GHz, 4MB) и ATI Radeon 2600XT.
Изненадани сме приятно - сочна картина с много ефекти, средни настройки с резерв за по-високи, никакво насичане и то на голяма резолюция. Даже и при масови сцени, взривове и дим, картината е перфектна и не насича. Традиционно ATI видеокартите се представят добре в зависимост от процесорната мощ, а Core 2 Duo T7500 е сред процесорите от най-висок клас.
Яркия 20-инчов монитор и вградената аудиосистема от 4 сателита и буфер правят играта в CRYSIS фантастично преживяване.
Тъй като сега тествахме "DRAGON" с по-мощен от предшния ни тест процесор, отново ще изложим някои резултати:

3DMARK2001se - 24996 точки;

3DMARK2003 - 12250 точки;

3DMARK2006 - 4210 точки.

Изчисляването на на Super Pi става за 22.823 секунди.

Заключение - засега не ни е попадал по-мощен и подходящ лаптоп от "ДРАКОНА" за най-взискателната откъм хардуер масова игра CRYSIS. И това се дължи не само на мощната видеокарта и процесор, но и на най-големия дисплей и може би най-доброто озвучаване за лаптоп.

Не сме тествали машината в тежък игрови режим при работа от батерия, но се съмняваме да изкара повече от 30мин. с тази огромна консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни