Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Изключителна графична станция - HP nw8240


След ревюто на IBM ThinkPad R50p, отново ми се отдаде случай да тествам работна станция от висок клас.
Досега не бях се срещал с най-мощния Intel Centrino на 2.13GHz - усещането за мощ е невероятно, това е може би най-производителния едноядрен процесор и в много от приложенията оставя далеч зад себе си двуядрените процесори от нисък и даже среден клас. Паметта е DDR2, твърдия диск
- SATA, което дава възможности за сериозен и много икономичен ъпгрейт.
Лаптопа има налични всички съвременни фунции - DVD-RW, BlueTooth, CardReader, 54Mbit Wi-Fi (Intel 2200BG). Изключително силни стерео-говорители с кристален звук, незнайно защо поставени в графична станция.
Дисплея е с невероятна резолюция и широк формат - 1920х1200! Въпреки, че за разлика от IBM ThinkPad матрицата е TN, ъглите на видимост са сред най-добрите за подобен тип.
Уникалната особеност на лаптопа е PCI-E видеокартата, която е професионалния ATI FireGL V5000. Въпреки насочеността си за 3D, CAD/CAM дизайн, лаптопа е подходящ почти за всяка съвременна игра. Резултатите от 3DMark2001 са може би най-сериозните, виждани от мен от лаптоп:

Изводи - чудесна машина за професионални дизайнери, машинни инженери, архитекти, фотографи... и геймъри.
Машината пристигна при мен в отличен вид (като нова), с нова батерия (около 3 часа). Вноса е от Германия, с немско нареждане на клавиатурата.
Цената, на която се предлага е извън всяка конкуренция с аналогична нова графична станция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни