Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Луксозен Centrino Duo с GeForce 7400 от HP


След тестовете на няколко професионални графични станции, в нашия нов офис постъпи една много съвремена, красива и качествена машина - HP dv5000 (модификация с Core Duo, NVidia GeForce 7400, Altec Lansing звук).
Изработката няма нищо общо с евтините изпълнения до
1300лв. от знайни и незнайни фирми като MSI, Turbo-X, Asus, Gigabyte, Acer... най-ниския клас на Toshiba, HP, DELL. Здрава и солидна пласмаса, качествен дисплей с добри ъгли, тихо охлаждане, издръжлива батерия.

Изключително многото екстри на модела могат да бъдат открити в Интернет, но на мен най-силно впечатление ми направи дистанционния пулт за управление - много красив и стилен, удобен за управление на лаптопа от доста голямо разстояние. Това е добра екстра, защото за разлика от други лаптопи, звуковата система на dv5000 е на неверояно равнище - мощен и плътен звук от Altec Lansing.
Екрана, за разлика от предните професионални модели не блести с професионална матрица или колосална резолюция, но има доста добри ъгли на видимост, покритието му прави картината перфектна, когато няма пряка светлина (типично за гланцовите покрития).
Процесора с 2МБ кеш, Centrino Duo T2300 1.66Ghz от една страна е доста пъргав, от друга е значително по-икономичен от по-големите си събратя.
Видео-системата е NVidia GeForce 7400Go със 128MB собствена и 256MB споделена от двуканалната системна памет. Производителността е на доста добро равнище, с този лаптоп могат да се играят и доста съвременни игри, графиката е с пъти по-добра от вградените Intel или NForce.

Дизайна на лаптопа е строг, но луксозен и много стилен - черно и сребристо с умерено заоблени форми. Клавиатурата не е на нивото на Thinkpad, но е доста удобна и е за предпочитане пред всичко немарково, както и твърдите клавиатури от DELL. Тъчпада е удобен за работа и не е склонен към самоинициативни отклонения като при по-старите модели от HP.
В заключение:
Съвременен, стилен и качествен лаптоп с добър процесор, актуална графична система. Лаптопа е подходяш за всякакви приложения - офис, изчисления, инженерна дейност, игри, мултимедия и филми. Не на последно място - дизайна, дистанционното управление и функционалността на HP dv5000 ще предизвикат завист у околните.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни