Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

MenTel - бизнес по български

Дали сме държава или нечия губерния не се знае, ясно е обаче че на всичките ни надзиратели е изгодно да сме корумпирана, мутренска държава. Ако ти трябва нещо, плащаш на мутрите и те ти осигуряват каквото трябва. Същото като с проституцията е, плаща се за секс, но зад този секс стои насилвач престъпник. Столицата на Европа, Брюксел е захранена точно с такива български и европейски момичета, отвлечени, насилвани да проституират.
MenTel е фирма на прехода, мутренска, раздаваща щедро платинени карти и тузарски номера на най-големите престъпници в страната, на политици, спортисти, шафрантии.
Клиент съм им от самото начало, през това време не съм бил обект на никакъв техен жест, отстъпка, уведомление, скоростно съдействие при проблем. Нещо повече, клиент съм от най-нелегалното начало и на отдела, който сега ги крепи - Мегалан. Мегалан поне някога бяха малки, но гъвкави, компетентни, отзивчиви. Сега са бледа сянка на това.
Мнението ми за MenTel едва ли е единствено, те са шампиони по глоби от КЗП, жалби, негативни мнения по социалните мрежи. Поради което скоро се прекръстиха на Автобус №1.
Бил съм свидетел на десетки безобразия в поддръжката на MenTel и на никаква компенсация за това. Една от най-удивителните им стратегии е да прецакват стари клиенти с неизгодни договори, като привличат нови клиенти с много по-изгодни условия. Каква лоялност?
Послушване с ехо, микрофония и разговори от "операторното"? Често явление. 
За да намаля безобразията, участвах във всякакви техни схеми - лични, фирмени. Например в корпоративна група, която се рекламира като невероятно изгодна. Но чакайте само да чуете какво става в група от 3000 човека... един да си забави сметката, по "случаен" начин спират са 2-3 дни, че даже и седмица на други абонати. Много често на мен, без никога да съм се забавял в плащанията. Дори съм извън служителите на тази група, в обособена подгрупа. Какво ще кажете за такава справедливост? Без предупреждения, без компенсации, без никакви права. Просто ти спират телефона, докато някой не си плати. Ако ще и да е починал човека или да е в кома в болница. Чисто мутренска схема.
Невероятно изгодната групова схема? 5 години я ползвах като ме лъгаха, че това е много изгодно и няма как да мина на по-добри условия. След като задължиха операторите да предлагат трансфер на номера, се оказа че всеки нов договор е много по-изгоден. Запазих си номера, преминах към нов договор и се оказа, че съм плащал двойно повече за двойно по-малко безплатни минути и четири пъти по-малко мобилен интернет.
Компетентност в офисите на MenTel? Смешно ви е нали? Вярно е, че в страната ни няма образование и младите са бездарни и калпави. Но тук, в MenTel ги подбират и да са нагли. В три офиса ще ви съобщят три различни условия, ще ви губят времето и ще се държат безкрайно нагло.
Новата компания? Същата е - просто старото име го дърпа надолу тонове негативи. Мутрата ланците и анцуга си мени, но нравът - не.
Алтернатива? Има, някои са малко по-добри, други - малко по-коректни, но като цяло родният пазар за мобилни услуги е трагичен. Някои обаче предлагат много по-добри условия за Интернет.
Това не е критика, просто - каквато държавата, такива и операторите. Прости хора, отглеждат прости фирми.

1 коментар:

Unknown каза...

Ти си цвете, аз ако ти разправям идилиите с трите оператора и защо сега съм на ваучер ,ще припаднеш

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни