Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Най-добрата техника е от миналото - цветни спомени за един чуден смартфон

Точно преди 5 години писах хвалебствена ода за един невероятен смартфон. Lenovo K900 - единственият стойностен смартфон на компанията. Изпълнен от Matsushita, Japan (Panasonic).
Смених много смартфони, в момента съм в отбора на Apple. Никой смартфон не можа да изкара толкова добри снимки като това древно "Lenovo". То перфектно макро, идеални нощни снимки, добри портрети, чудни пейзажи... вижте сами:
Снимките не са единствената особеност на този велик смартфон. Той си остава моят фаворит за най-добър дисплей - уникален. Остава фаворит и за корпус - чиста стомана, невероятно здрав и красив, много елегантен.
Над две години това Lenovo K900 бе мой верен тестов инструмент: 
Смених много смартфони, но такава емоция никой не можа да осигури. Същото е и с лаптопите, множество нови модели, с много приказки покрай тях. В крайна сметка се сменят със следващ модел и дори не си ги спомням. Тъй както помня първия си истински лаптоп, IBM Thinkpad T42, първият брилянтен монитор DELL 1905fp, така и този Lenovo K900 остава в смомените ми като недостижим връх. Освен това спомените с него са визуализирани с перфектни снимки, каквито толкова агреснивно рекламираните следващи модели не могат да осигурят.
Анализите тук - актуални години наред. Дори най-старите ревюта да изкарате отпреди 11 години, в тях е описана ненадмината истина. Неудобната истина е, че всичко деградира, от техниката до хората.  

1 коментар:

Unknown каза...

Струва си да отделите 2 минути на Google Pixel XL 2 по отношение на камерата.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни