Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Чест и търговия

Търговец без чест е като леката жена. Не е търговец, а мошеник.
Дали поради соц-модификация или защото всеки по-читав българин е в чужбина, у нас търговец с чест е като политик с идеали или КАТ-аджия, който не взима рушвет.
У нас има "представителства" на големи световни компании. Може да се намери всичко. Пиша ги в кавички, защото това е един пишман франчайз. Мнозина се изтеглиха, HP, Carrefour...
От такива мекотели търговци, клас тарикати е мъка да се пазарува. Те са позор за централата на голяма световна компания. Позор са въобще за търговията.
Но каква ти търговия след 45 години в соца и още 30 в мутро-соца? По време на прехода се появиха далавераджии, мошеници, спекуланти, продавачи на банички, които изведнъж почнаха да продават автомобили и компютри.
Чест е да познаваш продукта си, да можеш да му осигуриш сервиз, да поправиш всяко основателно недоволство на всяка цена.
Българската IKEA, българските DHL, "колегите"... все пишман търговци.
Знам, че от моята висока камбанария е много критично всичко, но световния пазар дава възможност за сравнение.
Работим с партньори от Западна Европа. Е друго си е! Хора с чест.
Дори търговците от Румъния и Унгария са класи над нашите. Поправят грешки, компенсират, пращат подаръци. Кредит, отстъпка, доверие. А нашите по-зле и от руснак с "фирма" в Източна Германия, по-зле даже от китаец с рейтинг под 80 в EBay.
Основна част от проблемите с техниката ни настъпват от български партньори, я статуса им кофти, вместо А, я разправии с някакви "майстори", които не виждали проблема.
Станали сме страната на мошениците, никой нищо не влага, не произвежда, в нищо не е не на световно, а на балканско ниво. А 80% от частния бизнес са магазинчета за препродажби, пишман масажи, долнопробни кръчми, некадърни фитнес-инструктори, пишман фризьорски салони, стоматолози-касапи... Като стана въпрос за стоматолог, отивате и той ви цака зъбите за да има работа за него, за гилдията. И с лекаря така, той е дилър на някоя фармация, и здрав да сте, пак ще ви наблъска с отрова.
Решението? Бойкотирайте това. Препоръчвам ви да пазарувате от чужбина. По този ще нормализирате пазара у нас. Пазар, на който вирее безкрайна безотговорност и тотална некомпетентност.
Цените и лигавото отношение към клиента не са фактор, това е българска аномалия.
Ако знаете наистина добри търговци, хора, предлагащи качествени стоки и услуги, споделете. В която и област да са. Искаме хубави новини, лошите всички ги знаем.
Търговец е само този, който не търгува със стоки и услуги, а с ИМЕТО си!
Но всеки медал има и две страни. Обратната страна на медала в търговията е клиента. По-диви, с аграрна закалка клиенти от нашите теоретично има някъде, но само теоретично. А на практика много световни търговци не искат и да чуят за български клиент, български митници, български драми.
Горд съм, че съм тракиец, и имам най-компетентния екип на планетата.


Защо сме най-добрите?
Освен заради малка част от дейността ни в снимки, по-горе, най-вече заради тази философия:
  • Работим с Човеци, а не с клиенти;
  • Най-способните хора, които имат нужда от професионален инструмент или от техника, която най-малко вреди на близките им;
  • Най-добри изпитания на техниката, откъм възможности и здравословни измерения;
  • Подбор на най-добра техника, във възможно най-добро състояние;
  • Винаги истината пред Човека. Чрез блог, Facebook, YouTube канал, сайт с подробности, каквито няма никъде;
  • Ако някой вместо Човек, се държи като клиент, той винаги има право. Да затвори вратата отвън и да ни остави да работим с човещина; 
  • Постоянно се поддържаме в технологична форма, комплектоваме машините си с най-нови компоненти, нещо което дори производителят им не може, не знае.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни