Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Еврозоната, колко стабилен е българският лев

Наскоро бях в провинцията, в Барселона. Та си викам на втория ден, стига съм бил праведен, дай да изпия две Estrella. Не са кой знае какво, клон на турската Efes. Реших да ставам, вадя да плащам, и изтървам няколко монети. Едната от тях се пръска на съставни части. Оказва се, че случайно съм имал и лев. Български лев, който е копие на еврото. Точно той се пръска.
Барселона е хубава провинция, готина като Виена, но не чак толкова дървена. Но темата е друга... Прибрах се в Столицата. Но седмица сън не ме хваща... ами ако всичките левове са фалшиви, ако работим във фалшива държава с фалшива икономика за фалшиви пари?
Реших да експериментирам, за достоверност взех две Estrella от Фантастико. Сюжет не сюжет, но не мога да лъжа... взех един оригинален чешки Budweiser и тестовия инструмент...

 
Тестовият инструмент
 Мощен компресионен въздушен пистолет от производителя на спортните британски Webley.

Капачката от бирата се проби като от хартия. И то с едно напомпване на компресора. С три напомпвания се перфорират тигани. На първата снимка виждате българския лев ударен с едно напомпване.

С две напомпвания, левът се разпадна на съставни части. И така с две бройки. Наред бе еврото...

Еврото направо го тествах с две помпения. Един изстрел, нищо му няма, втори - също. Замислих се да го пробвам с три помпи, но шумът става като от истински малокалибрен пистолет и някак си не исках да обяснявам на полицията как пия бира и стрелям по монети.

Еврото се оказа желязна валута. Здрава, стабилна, бронебойна. Направена за години напред. А левът е за няколко изтървания и някоя друга година живот. 
Означава ли това, че левът е менте защото скоро ще влезем в еврозоната или просто наред с кофти икономиката имаме и кофти пари, не знам.
Знам обаче, че изразът нямам пукнат лев има ново измерение. Защото имам три пукнати лева. Мога да услужа, ако нямате.
И още нещо, големите корпорации давали за Еврозоната качествени стоки, а за нас менте. Че менте пари, менте стоки се купуват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни