Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Dell Precision T7500 - могъщ и внушителен

Трудно е да си представите колко сериозна машина е Dell Precision T7500 преди да се опитате да я вдигнете или погледнете отвътре. Снимките на които ви показваме само физическото и надмощие над един стандартен компютър дават представа само донякъде. Истинското преимущество е другаде.

Колосалните размери на Т7500 в сравнение с други компютри.

  • Изключително здраво шаси с много, наистина много метал.
  • Мощни вентилатори с внушителен диаметър осигуряват изключително ефективно охлаждане.
  • Сървърен чипсет.
  • Възможност за поставяне на втори процесор. С Riser за втори процесор на разположение са 9 слота за оперативна памет, която може да се разшири до 18GB, 36GB, 72GB и нагоре рам памет с корекция на грешките.
  • Вграден RAID контролер и възможност за работа с по-бързите сървърни SAS дискове. 
  • Могъщ захранващ блок от 1Kw, който е в състояние да захрани най-мощните и енергоемки видеокарти познати до момента.
  • Датчици колкото щеш. Мерят температурата на почти всичко. Други, следят за това дали капака на кутията е отворен или затворен за да се настрои охлаждането вътре.
  • Постоянна драйверна поддръжка.
Изобщо от всеки детайл лъха индустриална мощ и дизайн.

Споменахме за втори процесор в Т7500.

Хората, които купуват такава техника обикновено изкарват прехраната си като работят с тежък професионален софтуер, като SolidWorks, 3DS Max, CAD, CAM, продуктите на Adobe и т.н. Тежки проекти с много обекти, сцени с милиони полигони, рендериране. В повечето случаи един 4 или 6-ядрен Xeon процесор се справя прилично но един втори процесор с още оперативна памет могат да превърнат компютъра в чудовище. С Riser за втори процесот Т7500 е точно това. Чудовище в най-чиста форма. Ако имате вече Т7500 и си мислите, че е мощен, сложете му втори процесор и ще видите, как дисплея се пълни с квадратчета обозначаващи ядрата и съкращава времето за обработка на каквото и да е значително.

Учудващо но има хора, които използват "сглобки" за професионална работа.
Quadro или FirePro видеокарта в сглобяван компютър не го правят Workstation и няма как да замести работна станция проектирана от инженери, способна да издържи брутално натоварване дни, седмици, месеци наред, чийто хардуер е сертифициран от всички разработчици на професионален софтуер, има перфектна драйверна поддръжка и непланувано остаряване. В стандартен компютър не може да се вмести колосално голяма и мощна професионална видеокарта като тази на снимката ( Quadro FX 4800 ).
Това превръща работата на нещо различно от работна станция в компромис. Компромис с производителността и стабилността. Да купите компютър и да го ъпгредвате излиза скъпо, въпреки твърденията в противното. Отнема не само пари но и време и нерви, а резултата е съмнителен. Употребяван Dell Precision T7500 в момента струва около 1/30 от цената на която се е предлагал в годината си на производство, а стабилността му е недостижима дори и за много по-скъпи стандартни компютри от последните години.
Ето за сравнение, колко е струвал Dell Precision T5500, който е по-малкия брат на Т7500.  С върхови параметри цената е била по-висока.
Това обезмисля всяка покупка на какъвто и да е обикновен компютър на същата стойност.
Dell Precision T7500 до HP z800, който е от същия клас и поколение.
Dell T7500 e най-висок клас работна станция, последната с легендарния дизайн на марката. Мощ, която ще е актуална още дълги години предвид възможностите за ъпгрейд.

2 коментара:

Miro каза...

При две налични карти GeForce GTX 760 2GB GDDR5 могат ли да работят заедно в SLI(виждам че захранването ще се справи)?

Unknown каза...

Не би трябвало да има проблеми със SLI, Но до колкото помня трябва да е с някои от последните версии на BIOS

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни