Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Дефицитът на експерти

Съвременния маркетинг се луташе доскоро в две крайности. Едната е подробно, специализирано представяне на качествена техника, другата е повърхностно представяне на всякаква техника.
Оцеля последната стратегия. Първата стана излишна, малцина имат време да задълбочават технологичните си знания. След 2005г. не е задължително да си експерт по компютри за да избереш какъв компютър да си купиш. 
Но:
УДАЧНА СДЕЛКА = ПАРИ + ЕКСПЕРТ

Покупката на компютър не опира само до пари. Това е необходим, но недостатъчен ресурс.
В условията на пазарна икономика предлагането е огромно. А добрата покупка е свързана с оптималния избор.
В идеалният случай се предполага, че търговецът е експерт и може да диагностицира кой от стотиците модели е за даден клиент, неговата уникална комбинация от опит, очаквания и перспективи. Това може и да е така на развитите пазари, у нас не.
Опитайте се да заявите вашите изисквания. Попитайте за типа на дисплея, за вида на подсветката, пулсации, мощността на компютъра в GFLOPS... Оказва се, че вие образовате "експерта".
Пазарът е тотално деформиран. Некомпетентни хора пробутват на потребители техника, която не отговаря на изискванията им, не им позволява да работят с максималния си потенциал. Някой може би това го устройва, защото има динамика в пазара. Купуваш, не става... пак, и пак. Опит, грешка.
Деформацията идва не от липсата на пари, както прибързано решават синтетичните пазарни експерти. Аномалиите са следствие от липсата на компетентност, експерти, мениджъри с инженерни познания, правилна сегментация. Без експерти, всичко е една голяма случайност в условията на хаос. 
Компютърния пазар прилича на този за лекарства. Пациентът чете по форуми от какво е болен и какво да пие (чете най-вече хрумки и догадки). Отива в аптеката и иска еди кое си лекарства, на база "виртуална" автодиагностика. Защо? Защото му е писнало от некомпетентни лекари и фармацевти. А няма време да провери кой наистина е компетентен.
При нас поне е лесно, ние сме най-добрите компютърни лекари: знаем всичко за вредите на компютрите върху зрението, за оптималната производителност от микро-компютър до мега-сървър. Всичко това на база практика с най-добрите машини, произвеждани някога и сервиз за най-калпавите модели, правени някога. Подкрепено със стотици практични статии, видеопрезентации, фото-дисекции за всичко, което предлагаме.
Когато дойде клиент, се интересуваме:
  1. Каква машина е ползвал досега (съпоставяме GFLOPS и графична производителност);
  2. Какво не му достига в нея (за да предложим прогрес);
  3. За какво ще я използва (приложения, 24/7, мобилност, операционна система);
  4. Проучваме бъдещите очаквания (за да предложим машина с потенциал за ъпгрейд и софтуерна поддръжка).
  5. Как, къде, за какво и колко ще се използва монитора (избираме тип матрица, подсветка, модулация на яркостта, яркост и контраст за определени условия, цветови обхват за различна работа).
Понякога клиенти се сърдят, че не ги уважаваме. Заблуждават се, просто не можем да излъжем очакванията, особено ако те се крепят на грешна самооценка.
Разбира се, ако някой иска "уважение" и да си начеше егото, че разбира повече от консултанта си, места за това много. При нас обаче има покритие на думи с дела. Думи от материалите ни, четени от милиони по цял свят.
Последното нещо, което целим е да обидим всички останали търговци. Разбира се, че сред тях има умни и способни. Но не всеки като нас е маниак след работно време и в почивните си дни подробно да изследва всяка налична техника и постоянно да се самообразова. Знанията идват с практика. Всъщност ние не сме търговци, а маниаци. Което и обяснява нашата идеалистична критичност.
Понякога се случва някой наш посетител да ни причисли към търговците, които пробутват техника. Прави са, наистина търговците пробутват техника. Продажба е различно от пробутване и взимане на пари. Защото продажбата предполага комплектност. Не се обиждаме, при условие, че сме единствени на пазара, които към техниката осигуряват и компетентност е нормално да бъдем приведени под общ знаменател.
След всичките тези приказки ще се радваме да ви предложим опита си на дела. Това може да стане на място в офиса ни, или на мейла ни retropcmania@gmail.com.
На снимката виждате HP Z820 с 16/32 ядра, скъпа мечта за мнозина, купувана от малцина. над четири пъти по-мощна от най-производителния лаптоп. Когато някой наистина нужда от солидна мощ, му препоръчваме да не отлага...
 
На много по-ниска цена предлагаме Lenovo S30, който с 4/8 ядрен процесор струва евтино, но има потенциал за голям ъпгрейд. В случая го виждате с 10/20 ядрен процесор, който и най-новите Core i7 или AMD Ryzen не могат да мерят сили. А има и още нагоре, 12/24-ядреник на висока честота. С времето цените на тези супер-процесори могат да станат все по-евтини. можем и да ви ги доставим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни