Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Как Lenovo ThinkCentre S30 може да замени два компютъра

Може ли един компютър буквално да замести два други?
Може, ако е мощен Workstation разполагащ с достатъчно ресурси за това. Две операционни системи Windows 7 и Windows 10 на една работна станция работещи по едно и също време със собствени клавиатура и мишка. Lenovo S30 е работна станция от среден клас, който може да понесе 6, 10 и повече ядрени процесори, както и огромно количество рам памет. С внушителните параметри с които може да се конфигурира, подкарването на две операционни системи едновременно  е лесна задача.
Два потребителя работещи едновременно на един компютър.  Първият играе игри на Windows 7, а втория сърфира в интернет с Windows 10.
Всъщност не толкова лека задача.Трябва да се създаде виртуална машина, да се инсталират операционните системи, да се раздели хардуера помежду им. Във всеки случай една работна станция може да задоволи нуждите на повече от един потребител. Било то поотделно или едновременно.
Хубавото на това да работите сам на компютъра е, че с подходяща видеокарта ( в случая Quadro K4000 ) може да се насладите на огромна работна площ.
Lenovo ThinkCentre S30 с конфигурация като в материала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни