Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Zotac ZBox Pico - компютър за в джоба

Малките компютри винаги са впечатлявали маниаците на хардуера. Колкото по-малки, толкова по-желани. От Raspberry Pi до Android Box, мощността расте постоянно, но не достатъчно. Не и да подкара зряла операционна система като Windows 7. Да я подкара комфортно.
Различни китайски майстори пуснаха на пазара какви ли не устройства. Истинските ценители обаче искат истинска машина, от реномиран производител, с добра поддръжка, подобаващо качество и стабилност.

И ето го, Zotac ZBox PI320:

Комплектацията:
Държачът се захваща за стойката на монитора и ето ви All in One.

Най-впечатляващата особеност на ZBox Nano са размерите.

Какво има вътре?

Какво можем да вкараме и да изкараме от микро-компютъра? 

Хубави снимки на красиво устройство. Но що за хардуер има в него?
Intel Atom Z3735F, дългоочакваната Bay Trail платформа. Защо дългоочаквана? Най-накрая се очаква анемичните Atom процесори да бъдат не само икономични, но и да стават за нещо повече от орязан Win XP и пасианси до NFS Porsche в най-добрият случай.

И ето, най-накрая мощна графика при Atom процесор. GPU-Z показва глупости за нея, например, че има DX9c. При положение, че SM е наистина 5.0, става въпрос за HD Graphics с DX11. А архитектурата е Ivy Bridge. За декодиране на Full HD е нелепо да се говори, защото тази графика се справя добре и с 4K. Добре, а на практика?
 
Е не е много, но това е положението. Някъде на нивото на GeForce 9400 и Radeon HD 6310. Но реално могат да се играят много повече игри, защото има DX11 и защото производителите на игри не се магареят като с AMD и NVidia и позволяват да се играе прилично на почти всяка съвременна HD Graphics. 

А процесорната част? Имаме истински четири ядра, двойно повече от на Core i3 и на всеки мобилен i5, че и на много от i7 процесорите.
Atom N455 изкарваше 0.4GFlops, по-късните не много повече. Огромен прогрес! На едно ниво с AMD X2 4200+, което никак не е зле.

Вижте го само 2.2Watt-овия мъник, има турбо и се наклочва до 1.83GHz и на някои тестове отвява доста сериозни процесори.

Не е истина, нали? 

Старите Атоми бяха трагични в плаващите изчисления. Сега положението е различно, чак фантастично. 

Това е, няма лъжа, няма измама, Intel се озъбиха на ARM вселената и изкараха икономичен процесор - оса. Безспорно това е най-доброто устройство на тази платформа. Затова и цената му никак не е ниска. Въпреки, че при нас е на разпродажба, на доставна, че и под нея цена. И още нещо, в цената е включен и официален Windows 8.1.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни