Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

DELL Precision T3600 с 8 истински ядра

Това е истинска машина. Сървърна LGA2011 плафторма с Xeon, четири канала ECC памет, мощен захранващ блок, висок клас чипсет с поддръжка на две PCIe 16x шини едновременно.

Поколението на машината е Sandy Bridge. "Колко старо и слабо!", ще си кажат разбирачите в кавички. И ще съжаляват за глупостта си след като прочетат материала докрай.
Първоначално машината идва с базов Xeon процесор на нивото на Core i5-2500. Не, че това е лошо, новите потребителски Skylike да са едва 20% по-бързи. Но тази машина, може да поеме, много по-сериозен макро-процесор. Като поставеният от нас тук Xeon E5-2670. 8 истински Intel ядра и 20MB кеш. Клок до 3.3GHz.

Ето подробности за хардуера.
Впечатляващо нали? Няма коя потребителска машина, която да се доближи до тази брутална мощ. Освен това, този процесор не е най-мощният за платформата, въпреки че се доближава до върховия.

 
Решихме да не се изхвърляме с видеокарта и да поставим нещо скромно, точно от това поколение. NVidia GeForce GTX 660 2GB GDDR5. Достатъчно за всичко, особено в такава машина. 

Продължаваме с резултатите. Ще помоля дървените философи, разбирачите, младежите с AMD процесори, професорите по теоретична хардуеристика, почитателите на BMW (което нямат) и на поп-фолка да не четат нататък. Защото това ще им докара тежка психична травма. А кому е нужно това в един свят на драми, терор, преврати и допинг в олимпийския спорт?
В Super Pi скромно, все пак там няма многоядрени изчисления, а честотата има значение.

wPrime, много прилично за Single CPU. 

Intel Burn Test винаги губи адекватност срещу екзотични процесори. Това е по-малко от i5-2500. Което е долна лъжа от безделници с бутон Donate.

Затова ползваме SiSoftSabdra. 143GFlops подхождат много повече на този процесор.

Прекрасен процесор за рендериране. Почти 12-ка в Cinebench 11.5!

Хубави резултати в 3DMark-овете, от които всички толкова се вълнуваме.

Комплексният Passmark.

Заключение. Корава машина от най-здравото модерно поколение Core процесори. Не много по-изостанала тик-такайки (ако знаете какво значи) от по-късните поколения на Intel. Отлична платформа за CAD, Photoshop, рендериране, игри и поставяне на крака върху кутията. Прекрасна и за чесане на езици колко слаби или напротив са компютрите от 2011г. спрямо тези сега, утре и догодина.

Цена на DELL T3600 тези параметри при нас. Ако ви е висока цената, изчакайте 2 години да падне. Тъкмо тогава ще сте станали по-млад, красив и умен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни