Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

HP 8540w DreamColor - сбъдната мечта в RMania Style

С риск да прозвучим минорно като новини по българска телевизия ще започнем с лошата новина. Производители, търговци и потребители на компютри стават все по-посредствени. Мнозина са прави, че "вече не ги правят така". Това обаче не е даденост. За да ги правят така, значи някой ги търси точно така, някой му е изгодно да са точно така.
И не са виновни те производителите, а ние безпаричните и снисходителни към ниското качество потребители. Истината е, че вече няма кой да оцени истинските неща и да даде справедлива цена за тях.
Чрез нашите материали ние постоянно показваме истински машини с максимални параметри. За повечето хора те са абстракция. Четат, радват се на картинки... впечатлят се от ThinkPad W-series и в крайна сметка си купят Lenovo "ThinkPad" от техно-мега-маркет за под 1000лв.
И после... ами то ThinkPad не било кой знае какво. И А-класата на Mercedes не е кой знае какво. А ние предлагаме S-класа. Да, употребявана, но маниакално подбрана, тествана с гаранция, задължителна демонстрация пред клиент. В този кратък материал ви представяме компютърният аналог на S-klasse AMG!

HP 8540w DreamColor - добрата новина
HP Elitebook 8540w е добър модел графична станция. Добър модел не е точна дума, правилният е отличен! Представяме ви най-елитната модификация на HP 8540w, обозначена като DreamColor. Това е AMG-то на HP - машина за най-елитни дизайнерски, архитектурни и фотографски студия. Elite + Dream = Машина на мечтите. Звучи като маркетингово изхвърляне, но е истина.
Дисплеят на "мечтата" няма нищо общо със стандартен HP 8540w.
Къде е разликата?
  • Фантастичен P-IPS дисплей с 10-битов цвят (над 1млрд. реални цвята); 
  • Могъща AMD FirePro видеокарта с GDDR5 и DX11, монтирана на MXM слот. Картата е по-добра от стандартната за модела Quadro FX880m. За разлика от стандартната модификация може да ъпгрейдвате с по-нови и по-мощни видеокарти на MXM (проверено, в момента машината е с Quadro 200);
  • 4 слота за So-DIMM, без проблем работа с 32GB оперативна памет (проверено); 
  • Мощен Core i7 с 4/8 ядра. Масово се предлагат с Core i5 или Core i7, но с 2/4 ядра. А разликата е като между Golf 3 и Golf 3 VR6. 
И не, че се хвалим, просто за пореден път демонстрираме, че сме най-добрите в подбора на маниашки машини с уникални параметри. Нима някой, някъде по света предлага DreamColor версията на елитният лаптоп?
Всичките ни машини са подбрани от корпоративни клиенти. Нашата техника е ползвана (а понякога и не) от елитни компании, от топ специалисти. Някои машини са уникати по специална поръчка. Нищо чудно с тях да е работил велик фотограф, дизайнер, архитект, кинорежисьор.
Това са инструментите на майстори... най-добрите инструменти, поръчкови инструменти!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни