Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Windows 7 с Aero и YouTube на Pentium III и Celeron 633MHz

Редовните читатели на нашия блог покрай все по-актуалната техниката, която тестваме и "възхваляваме" вероятно се чудят какво ни е "ретрото" и дали покрай комерсиалните страсти не сме забравили манията си към старата техника.

Това уважаеми читатели въобще не е така, защото ние събираме все по-голяма колекция ретро-компютри, и в скоро време ще започнем реставрацията на невероятните лаптопи, които имаме (първите IBM Thinkpad, Compaq, DELL и Fujitsu). Разбира се ще се постараем да изтискаме максимума от тях и да подкараме на всеки от тях поне Crysis 2 (Майтап, разбира се). Има достатъчно стари и легендарни игри за демонстрация на колекцията ни от ретро-техника.
Знаете, че във всяко наше ретро-ревю си поставяме някоя "невъзможна" за масовата логика задача. Предизвикателство, обикновено отправено ни от някой "разбирач" или от Бай Ганьо - "ерудитa".
Този път задачата ни е толкова сложна, че сами не сме убедени в удовлетворителното за нас решение.
Windows 7 Ultimate с Aero ефектите и красивите визуализации на древна Pentium III и дори Celeron платформа. Невъзможно нали?
Решихме да не се вкарваме в "ретро-филми" с неочакван край и отново заложихме на IBM машината с VIA Apollo 133 платформа, която успешно подкара в тази наша статия Crysis Warhead за потрес на цялата Интернет общност.
Този път избрахме още по-съвременна и неколкократно по-скъпа от "ретро-машинарията" ни видеокарта.
Виждате на снимките красивата и неразумно скъпа AGP видеокарта, ATI Radeon HD4670 с 1024MB GDDR3.
Не се съмнявахме във възможностите на Intel Pentium III 1000MHz (Coppermine) да подкара Windows 7 и затова започнахме тази задача с нещо наистина старо и слабо, а именно Intel Celeron на 633MHz.
Сами се учудихме на резултата, който виждате на клипа по-горе.
Обнадеждени от това невероятно постижение, решихме да проверим доколко е истина твърдението, че машина с Pentium III не може да показва YouTube видео.
Виждате от видеото, че Windows 7 с прозрачностите и всичките му прелести върви доста комфортно на Pentium III 1000MHz. Но за възможността за гледане на YouTube видео резултата е спорен - може ли бързото "слайд-шоу" са се брои за видео?
Но колкото Pentium III се "справя" с гледането на нормално YouTube видео, толкова и по-нов едноядрен процесор ще се "справи" с YouTube HD (да не говорим за Full HD). Имаме достатъчно клипове с висока резолюция (1080p), така че сами можете да се убедите в това.

Заключение. Pentium III е велик процесор, койтно надживя цели 5 от прогресивно ставащи все по-лакоми за ресурси операционни системи на Microsoft. Нека не забравяме, че дори новите процесори Core i7 са многоядрена "кавър версия" на оригинала Pentium III.
Добави в Svejo

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни