Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Консумация и консуматори

 
Клиент и търговец. Знаете ли какво ги обединява? Удивително, но и двете създания са човеци. Хората се характеризират с човечност. Смисълът на живота човеците е добротата, а не парите. Търговията е обмяна на компетентност, уважение и взаимна изгода. Прекупвач, корпоративен наемник, невеж доброжелател - това не са търговци.
Красиви думи, нали? Звучат утопично в консуматорското ни общество. Като предизборна платформа на политическа партия, която няма връзка с реалността.
Причината човек да съществува в консуматорско общество е една.
Тя е дефицитът, клонящ към липса на истински експерти. Некомпетентни доктори, неморални адвокати, корумпирани политици, ограничени учители... чак до разчитащите на невежество търговци. Търговци, които са срам за хилядолетията история на търговията.
  • Чия е изгодата търговец да продаде нисък клас компютър с Core i3 в замяна на по-мощната и по-качествена машина с Core 2 Quad?
  • Взаимна ли е ползата от това дизайнер да получи 6-bit LED монитор от Acer като приемник на 8-bit професионалния му Eizo?
  • Какво точно получава в повече скромен човечец, който за 2000лв. (4-ри заплати) купува нов лаптоп с 6-то поколение Core i5 с 20GFLOPS в замяна на 10-годишния му Thinkpad с 23GFLOPS?
От такава обмяна на пари и стоки не печелят нито купувача, нито търговеца. Първия е разочарован, вторият е обект на разочарования и съответно от липса на прогрес. Печалбата отива другаде: корпорациите и държава чрез данъците. В политика, администрация, икономически и физически войни, отчужденост, стрес, лекарства, алкохол, лакомия.
Фалшивите експерти помпят балона на консуматорското общество, в което няма място за човечност. Започва се от безсмисленото държавно образование и завършва със старческата мъка за един пропилян в гонитба на материалното живот.
Знаете ли каква е целта на образованието? Да произведе на конвейер същества с хубави дипломи, които да се наемат за повече пари. А по-натам парите да отиват за безсмислена консумация. Системата печата консуматори. Хора без критично мислене.
Балонът би се спукал дори от една умерена маса от хора с критично мислене. Но системата ги отсява отрано и ги насочва към университети, бизнес, пари и охолен живот.
Особено внимание Матрицата отделя на предлагащите консумативи за консуматорите. Търговци, маркетолози, икономисти, банкери, счетоводители, данъчни експерти, инвестиционни посредници... учат ги през целия живот. Безсмислен живот, в който захранват безжалостната консуматорска машина. В замяна на което получават хартийки, в които да купят малко по-качествени предмети.
Консумация и консуматори. Също като консумацията на електроенергия и политическия монопол за осигуряването ѝ. Енергията се пилее в пространството, а цената ѝ нараства неимоверно поради неефективен пренос до консуматора.   
Как да променим това?
  • С аналитично мислене. Нещо, което се опитваме да правим тук, в този блог. Провокирайки ви да мислите. Предоставяйки ви коректна информация, базирана на личен опит.
  • Нулева толерантност към псевдо-експертите, некомпетентните търговци.
  • Човешко взаимодействие между търговец и купувач.  
  • Игнориране на информационните канали, в които няма личен пример, а само комерсиална проституция.
За да променим поне малко това ви предлагаме стоки срещу компетентност. Просто попълнете този наш въпросник. Ще получите отговор и знания, които ще ви бъдат полезни. Няма нужда нищо да купувате. Целта е да получите експертна оценка на нуждите си от компютърна техника. Може да я купите и от другаде. Компетентност обаче не се купува. На нас ни стига едно "Благодаря", един добър отзив, уважение. Не всичко е пари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни